Αφιέρωμα στον Νίκολα Τέσλα στο Αρχαίο Θέατρο Γυθείου

Μια ξεχωριστή παράσταση για τον σπουδαίο εφευρέτη

Παρασκευή, 22 Σεπτέμβριος 2023 08:00 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Αφιέρωμα στον Νίκολα Τέσλα στο Αρχαίο Θέατρο Γυθείου

Η επιτυχημένη παράσταση για παιδιά και εφήβους με τίτλο «Νίκολα Τέσλα, ο άνθρωπος που φώτισε τον κόσμο» παρουσιάζεται στο Αρχαίο Θέατρο Γυθείου, την Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου και ώρα 9:00 μμ.

Δύο ηθοποιοί ενσαρκώνουν χαρακτήρες από τη ζωή του Νίκολα Τέσλα και μαζί τους μια μουσικός δημιουργεί ζωντανά τη μουσική επένδυση της παράστασης, ενώ σημαντικά είναι και τα έντονα ανθρωπιστικά μηνύματα που περνούν στα παιδιά.

Η ιστορία της ζωής του Νίκολα Τέσλα, από μικρό παιδί μέχρι τη στιγμή της επιτυχίας του, συνοδεύεται από ηχοτοπία που ενισχύουν την ατμόσφαιρα και ερεθίζουν τη φαντασία, ενώ τα παρεμβαλλόμενα τραγούδια δίνουν μια ευχάριστη ανάσα στην θεατρική δράση.

Σημειώνεται ότι η εκδήλωση διοργανώνεται από τον Δ. Ανατολικής Μάνης στα πλαίσια των πολιτιστικών εκδηλώσεων «Manifest»» και η είσοδος είναι δωρεάν για όλους.

Λίγα λόγια για το έργο
Ο Νίκολα Τέσλα, ένας από τους σπουδαιότερους εφευρέτες στον κόσμο, αφιέρωσε τη ζωή του στη διάδοση του ηλεκτρισμού και όχι μόνο. Γεννήθηκε σε μια εποχή όπου τα σπίτια ακόμα φωτίζονταν με κεριά. Ξεπερνώντας πολλά εμπόδια, ο μικρός Τέσλα κατάφερε να ακολουθήσει το όνειρό του και να γίνει ένας σπουδαίος εφευρέτης και μηχανικός που θα άλλαζε τον κόσμο. Λάτρευε επίσης την ποίηση και εμπνέονταν από τις ανθρωπιστικές του αξίες. Ο Τέσλα εργάστηκε για έναν κόσμο όπου η πρόοδος δεν θα απαιτούσε την καταστροφή του περιβάλλοντος, αλλά το σεβασμό και την κατανόηση του. «Δεν εργάζομαι για τον άνθρωπο, αλλά για την ανθρωπότητα», είχε πει ο ίδιος.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή
RIGAKOS

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti

Η δική σας είδηση