Το Άστρος επισκέφθηκαν μαθητές του 1ου Γυμνασίου Σπάρτης

Στο πλαίσιο του περιβαλλοντικού προγράμματος με θέμα «Ταΰγετος-Πάρνωνας: Δύο Βουνά-Δύο Κόσμοι», 25 μαθητές της Βʼ Τάξης του 1ου Γυμνασίου Σπάρτης...
Δευτέρα, 09 Απρίλιος 2012 03:00 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Το Άστρος επισκέφθηκαν μαθητές του 1ου Γυμνασίου Σπάρτης
Στο πλαίσιο του περιβαλλοντικού προγράμματος με θέμα «Ταΰγετος-Πάρνωνας: Δύο Βουνά-Δύο Κόσμοι», 25 μαθητές της Βʼ Τάξης του 1ου Γυμνασίου Σπάρτης με υπεύθυνους τον καθηγητή Αγγλικών κ. Π. Παπαγεωργίου και την καθηγήτρια Μουσικής κ. Π. Παπασταθάκη, πραγματοποίησαν την Τετάρτη 4/4, εκπαιδευτική επίσκεψη στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης Άστρους, στον Υγρότοπο του Μουστού και στο Μουσείο της Ελιάς Πετρόπουλου στο Κορακοβούνι.
Τους μαθητές υποδέχτηκαν και ξενάγησαν στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης οι ξεναγοί του Φορέα Διαχείρισης κκ Κατερίνα Πανταζή και Αγνή Αναστασιάδη, ενημερώνοντας τους αναλυτικά για τις ποικίλες, ενδιαφέρουσες και σημαντικές δράσεις του Φορέα.
Στη συνέχεια, οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να εξερευνήσουν τη μοναδική χλωρίδα και πανίδα του υγροτόπου του Μουστού. Με την ευγενική καθοδήγηση και την αρωγή των ξεναγών παρατήρησαν με κιάλια ένα πλήθος πουλιών, συνέλεξαν δείγματα της υγροτοπικής βλάστησης, προκειμένου να φτιάξουν ένα φυτολόγιο, είδαν με τα μάτια τους, κατανόησαν καλύτερα και εκτίμησαν, όσα είχαν συλλέξει ως πληροφορίες στα πλαίσια του προγράμματος.
Τέλος, οι μαθητές ξεναγήθηκαν από τον κ. Ευάγγελο Πετρόπουλο στο Μουσείο της Ελιάς στο Κορακοβούνι. Με μεράκι και αγάπη, ο κ. Πετρόπουλος έχει αναπαλαιώσει το παραδοσιακό ελαιοτριβείο του προπάππου του, που υπάρχει εδώ και 100 χρόνια στο Κορακοβούνι. Οι μαθητές μεταφέρθηκαν νοητά πίσω στο χρόνο μέσα από τη γλαφυρή και εξαιρετικά κατατοπιστική ενημέρωση του κ. Πετρόπουλου, για το πώς γινόταν η επεξεργασία της ελιάς σε όλα τα στάδια της στο παρελθόν.
ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα