Με επιτυχία η εθελοντική φύτευση στον πρώην ΧΑΔΑ της ΤΚ Καρυών

Εθελοντική φύτευση στον πρώην ΧΑΔΑ της ΤΚ Καρυών πραγματοποιήθηκε την περασμένη Κυριακή 8/4, με πρωτοβουλία του Δ. Σπάρτης και σε...
Τρίτη, 10 Απρίλιος 2012 03:00 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Με επιτυχία η εθελοντική φύτευση στον πρώην ΧΑΔΑ της ΤΚ Καρυών
Εθελοντική φύτευση στον πρώην ΧΑΔΑ της ΤΚ Καρυών πραγματοποιήθηκε την περασμένη Κυριακή 8/4, με πρωτοβουλία του Δ. Σπάρτης και σε συνεργασία με όλους τους συλλόγους της Τοπικής Κοινότητας.
Από τις 9 το πρωί, μέλη των συλλόγων, μαθητές, κάτοικοι της κοινότητας αλλά και σύσσωμο το Τοπικό Συμβούλιο Καρυών ξεκίνησαν να φυτεύουν στο χώρο του πρώην ΧΑΔΑ, τα φυτά που διέθεσε ο Δήμος, υπό την επίβλεψη του γεωπόνου του Τμήματος Ενέργειας-Σχεδιασμού και Πρασίνου της Δ/νσης Τοπ. Οικονομικής Ανάπτυξης του Δήμου κ. Μ. Αναστασιάδη.
Εκτός από τη δενδροφύτευση στον πρώην ΧΑΔΑ, πραγματοποιήθηκαν φυτεύσεις σε τέσσερις περιφραγμένους χώρους πρασίνου επί της οδού Σπάρτης-Καρυών, καθώς και στο γήπεδο της Τοπικής Κοινότητας.
Μέχρι το μεσημέρι, είχαν φυτευτεί περισσότερα από 200 δέντρα, κυρίως μαύρη πεύκη αλλά και λεύκες, με σκοπό να αποκατασταθεί σταδιακά το οικοσύστημα, να αυξηθεί το πράσινο, αλλά και να βελτιωθεί η αισθητική αξία της περιοχής.
Με τη δράση αυτή, ολοκληρώθηκε ο πρώτος κύκλος εθελοντικών δενδροφυτεύσεων (Άγιος Ιωάννης, Κοκκινόραχη, Σελλασία, Αλευρού) στις οποίες φυτεύτηκαν περίπου 700 δασικά δέντρα.
Ο Δήμος Σπάρτης θερμά ευχαριστεί το Δασαρχείο Βοιωτίας και το Δασικό Φυτώριο Αλιάρτου που διέθεσαν τα δέντρα, καθώς και το Δασαρχείο Σπάρτης και προσωπικά την δασάρχη κ. Π. Σημάδη, που έκανε εφικτή με τις άμεσες ενέργειές της την παραπάνω προμήθεια.
ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα