Ενισχύεται ο διαπολιτισμικός διάλογος μεταξύ γηγενών-μεταναστών

Πολιτιστικές δράσεις στο Δ. Ανατ. Μάνης
Τρίτη, 10 Απρίλιος 2012 03:00 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Ενισχύεται ο διαπολιτισμικός διάλογος μεταξύ γηγενών-μεταναστών
Με τη συμμετοχή και του Δ. Ανατολικής Μάνης θα πραγματοποιηθεί το πρόγραμμα «Παραγωγή και παρουσίαση έξι πολιτιστικών προγραμμάτων», που διοργανώνει ο Δ. Χαϊδαρίου.
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει εργαστήρια, εκθέσεις και θεατρικές παραστάσεις και υλοποιείται με την καλλιτεχνική υποστήριξη του Θεάτρου Τσέπης, Πολυχώρος Σεμιναρίων, ενώ σʼ αυτό θα συμμετάσχουν Έλληνες πολίτες και μετανάστες που διαμένουν νόμιμα στη χώρα.
Συγκεκριμένα, οι δράσεις του προγράμματος αφορούν σε:
• Εργαστήριο και Έκθεση ζωγραφικής στην Πύλο και στην Τρίπολη
• Εργαστήριο και Έκθεση φωτογραφίας στη Λαμία και στο Γύθειο
• Εργαστήριο θεάτρου και θεατρική παράσταση στη Ξάνθη και στο Χαϊδάρι
  Τα εργαστήρια θα πραγματοποιηθούν από τις 20 Απριλίου έως τις 31 Μαΐου, ενώ οι εκθέσεις και οι θεατρικές παραστάσεις από 1 έως 30 Ιουνίου του τρέχοντος έτους.
Σκοπός του έργου είναι η προώθηση της ετερότητας και αμοιβαίας κατανόησης των αρχών, αξιών και πολιτισμικών στοιχείων των διαφορετικών κοινωνιών μεταναστών και ημεδαπών, η ανάδειξη της πολιτιστικής αναφοράς των μεταναστών στους τομείς της καλλιτεχνίας και του πολιτισμού. Επίσης, η συμβολή στη διαπολιτισμική επικοινωνία μεταξύ γηγενών και μεταναστών και ενίσχυση περαιτέρω του διαπολιτισμικού διαλόγου, η υποκίνηση δυναμικής συμμετοχής μεταναστών στην πολιτιστική ζωή της χώρας, η ευαισθητοποίηση του κοινού και διευκόλυνση της διαδικασίας κοινωνικής ένταξης, όπως επίσης η αλληλεπίδραση μεταξύ κοινωνίας υποδοχής και μεταναστευτικού πληθυσμού.
Συμμετέχοντες και Προσκεκλημένοι
Μετανάστες και εκπρόσωποι μεταναστευτικών κοινοτήτων, εκπρόσωποι κοινωνικών φορέων και οργανώσεων των τοπικών κοινωνιών, αξιωματούχοι Κεντρικών φορέων, Τοπικής Αυτοδιοίκησης και Αποκεντρωμένης Διοίκησης, εκπρόσωποι Πρεσβειών χωρών προέλευσης μεταναστών, εκπαιδευτικοί όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης και εκπρόσωποι εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις και εκπρόσωποι ΜΜΕ.
Το έργο υλοποιείται στο πλαίσιο της Δράσης 1.13/10 «Τέχνη και Διαπολιτισμικότητα» συνολικού προϋπολογισμού 200.000 ευρώ και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ένταξης, κατά 75% από Κοινοτικούς Πόρους και κατά 25% από Εθνικούς Πόρους.
ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα