Διήμερο ορειβασίας από τον ΕΟΣ

Ορειβατική διάσχιση από το Καστόριο-Αλαγονιά-Καλαμάτα (Μονή Βελανιδιάς) πραγματοποιεί ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος το Σάββατο 28 και την Κυριακή 29/4.Η αναχώρηση...
Πέμπτη, 26 Απρίλιος 2012 03:00 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Διήμερο ορειβασίας από τον ΕΟΣ
Ορειβατική διάσχιση από το Καστόριο-Αλαγονιά-Καλαμάτα (Μονή Βελανιδιάς) πραγματοποιεί ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος το Σάββατο 28 και την Κυριακή 29/4.
Η αναχώρηση θα πραγματοποιηθεί στις 10 το πρωί του Σαββάτου με ταξί από το Κλειστό Γυμναστήριο για το Καστόρειο και από εκεί θα πραγματοποιηθεί πορεία ως την Αλαγονία, μέσω της διαδρομής Καστόρειο-Λουσίνα-Αγ. Νικόλαος-Αλαγονία, διάρκειας 7 ωρών.
Την Κυριακή, η ομάδα θα αναχωρήσει από την Αλαγονία στις 8.30 το πρωί για Μονή Βελανιδιάς από το παραδοσιακό μονοπάτι, πάνω από τον ποταμό Νέδοντα. Η πορεία της δεύτερης ημέρας θα διαρκέσει περίπου 6.30 με 7 ώρες.
Αξίζει να σημειωθεί, πως ενδέχεται να υπάρξει η δυνατότητα για όσους δεν θέλουν ή δεν μπορούν να παρακολουθήσουν το πρόγραμμα του Σαββάτου, να έρθουν από Σπάρτη απευθείας στην Αλαγονία με ώρα αναχώρησης στις 7 το πρωί της Κυριακής.
Ο βαθμός δυσκολίας της διαδρομής είναι μέτρια-δύσκολη (Β-Γ) και συνιστάται μόνο για όσα μέλη έχουν πολύ καλή φυσική κατάσταση και τον απαραίτητο εξοπλισμό.
Η διανυκτέρευση θα γίνει στην Αλαγονία, σε ξύλινους 4κλινους ξενώνες, ενώ όσοι συμμετέχοντες  επιθυμούν, μπορούν να διανυκτερεύσουν σε σκηνές, που θα πρέπει όμως, να έχουν προμηθευτεί οι ίδιοι. Η επιστροφή από την Καλαμάτα θα γίνει επίσης με ταξί.
Το συνολικό κόστος συμμετοχής (μετακινήσεων και διαμονής) είναι 37 ευρώ κατʼ άτομο (με διανυκτέρευση στον ξενώνα) ή 23 ευρώ (με διανυκτέρευση σε σκηνές).
Για πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής, το αργότερο έως το βράδυ της Παρασκευής 27/4, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στους υπεύθυνους της εξόρμησης κ. Κώστα Λαγανά στο τηλέφωνο 6974098419.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα