Στη Σπάρτη σταθμεύει το Καγκελάρι

Το Καγκελάρι είναι πολυπρόσωπος υπαίθριος χορός, που χορεύεται κατά κανόνα παραδοσιακό. Οι ρίζες του χορευτικού δρώμενου χάνονται στα βάθη του...
Πέμπτη, 26 Απρίλιος 2012 03:00 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Στη Σπάρτη σταθμεύει το Καγκελάρι
Το Καγκελάρι είναι πολυπρόσωπος υπαίθριος χορός, που χορεύεται κατά κανόνα παραδοσιακό. Οι ρίζες του χορευτικού δρώμενου χάνονται στα βάθη του χρόνου...

«Το Καγκελάρι, το καλύτερο έθιμο της Ηπείρου», είναι το θέμα παράστασης που παρουσιάζει ομάδα μαθητών του 2ου Γυμνασίου Άρτας, στα πλαίσια των προγραμμάτων του υπουργείου Παιδείας.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί υπό την αιγίδα του Νομικού Προσώπου Πολιτισμού, Αθλητισμού και Περιβάλλοντος του Δήμου Σπάρτης, στις 7 το απόγευμα του Σαββάτου 28/4, στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Σπάρτης (ισόγειο Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης).
Στην εκδήλωση συμμετέχουν οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι: Αμμότοπου Άρτας, Φανερωμένης Άρτας, Πραμάντων Ιωαννίνων, Πλατανούσας Ιωαννίνων και Παπαδατών Πρεβέζης.
Η παράσταση πραγματοποιείται από το 2007 με μεγάλη επιτυχία σε πολλές πόλεις της χώρας μας (Άρτα, Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Κομοτηνή, Πάτρα, Μεγαλόπολη, Ιωάννινα κ.ά.).
Το Νομικό Πρόσωπο Πολιτισμού, Αθλητισμού και Περιβάλλοντος του Δ. Σπάρτης καλεί όλους τους μαθητές και τους συμπολίτες μας να τιμήσουν με την παρουσία τους την ωραία αυτή εκδήλωση.
Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.
ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα