Με επιτυχία η εκδήλωση του Γορτυνιακού Συνδέσμου

«Λούσιος Γορτυνίας : Το ποτάμι και η Ζωή»
Πέμπτη, 26 Απρίλιος 2012 03:00 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Με επιτυχία η εκδήλωση του Γορτυνιακού Συνδέσμου
Ο Λούσιος ποταμός, η σημαντική οικολογική παρουσία του και η άρρηκτη σχέση του με τη ζωή των ανθρώπων και την ανάπτυξη της Γορτυνίας, παρουσιάστηκε στην εκδήλωση που πραγματοποίησε ο Γορτυνιακός Πολιτιστικός Σύνδεσμος Σπάρτης, στην αίθουσα εκδηλώσεων της Πνευματικής Εστίας Σπάρτης, την Τρίτη  25/4,  με θέμα: «Λούσιος Γορτυνίας : Το ποτάμι και η Ζωή».
Το πολυπληθές ακροατήριο, το οποίο κατέκλυσε κυριολεκτικά την αίθουσα, καλωσόρισε εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου των Γορτυνίων Σπάρτης  η κ . Ποτούλα Τσίτσου – Πασχαλίδη, η οποία αναφέρθηκε στη διαρκή κι ενεργό παρουσία του Γορτυνιακού Συνδέσμου στην τοπική κοινωνία (από το 1920 έως και σήμερα), καθώς και στην πολυσχιδή δράση και προσφορά του.
Τέλος, η κ. Τσίτσου αναφέρθηκε στον απώτερο σκοπό της εκδήλωσης που δεν ήταν άλλος, παρά να τονιστεί η κορυφαία σημασία των ποταμών για τη ζωή στον πλανήτη μας και συνακόλουθα η ανάγκη προστασίας τους.
Ακολούθησε η προβολή της ταινίας-ντοκιμαντέρ» : «Λούσιος : Το ποτάμι και η ζωή», παραγωγής του Πολιτιστικού Τεχνολογικού Ιδρύματος της ΕΤΒΑ (2000), σε σκηνοθεσία Λάκη Παπαστάθη, που μάγεψε τους θεατές, ξύπνησε μνήμες, πρόβαλε με ευαισθησία τη χλωρίδα, την πανίδα και τα μνημεία που συνοδεύουν το Λούσιο στην πορεία του προς τον Αλφειό και την ανθρώπινη δραστηριότητα που αναπτύχθηκε και διατηρείται , ως σήμερα , στην περιοχή χάρη στον ποταμό.
Στη συνέχεια, ο διακεκριμένος συμπολίτης μας κ. Βασίλης Ν. Γεωργιάδης, με απόλυτη γνώση του αντικειμένου και με γλαφυρότητα που κέρδισε το ακροατήριο , παρουσίασε ένα μαγευτικό οδοιπορικό στις όχθες του Λούσιου, με προβολή φωτογραφιών και ανάλυση των ιστορικών, θρησκευτικών και φυσικών μνημείων και στοιχείων του ποταμού καθώς και με παρεκβάσεις οικολογικής ευαισθησίας και προβληματισμού .
Ο Πολιτιστικός Γορτυνιακός Σύνδεσμος Σπάρτης εκφράζει δημοσίως τις θερμές του ευχαριστίες προς τους συντελεστές  και υποστηρικτές της εκδήλωσης, καθώς και στα μέλη και φίλους του Συνδέσμου, που με την αθρόα συμμετοχή τους και την τελική επιδοκιμασία τους επιβεβαίωσαν τη διαχρονική τους αγάπη και υποστήριξή και συνετέλεσαν ουσιαστικά στην απόλυτη επιτυχία της εκδήλωσης.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα