Με μια ματιά ο Ταΰγετος από τους μαθητές του 1ου Γυμνασίου

Εκπαιδευτική επίσκεψη στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Καλαμάτας πραγματοποίησαν την περασμένη Τρίτη 24/4 25 μαθητές της Β΄ τάξης του 1ου Γυμνασίου...
Δευτέρα, 30 Απρίλιος 2012 03:00 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Με μια ματιά ο Ταΰγετος από τους μαθητές του 1ου Γυμνασίου
Εκπαιδευτική επίσκεψη στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Καλαμάτας πραγματοποίησαν την περασμένη Τρίτη 24/4 25 μαθητές της Β΄ τάξης του 1ου Γυμνασίου Σπάρτης, στο πλαίσιο του περιβαλλοντικού προγράμματος με θέμα «Ταΰγετος με τα μάτια, την ψυχή, το σώμα και τη λογική».
Η πρώτη συνάντηση έγινε στην Αγία Μαρίνα Ταϋγέτου με τον αναπληρωτή υπεύθυνο κ. Αναστάσιο Ζόμπολα και την κ. Ιωάννα Ραβάνη, μέλος της Παιδαγωγικής Ομάδας του ΚΠΕ Καλαμάτας.
Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να παρατηρήσουν, να μελετήσουν και να εκτιμήσουν το μοναδικής ομορφιάς φυσικό περιβάλλον του Ταΰγετου. Μέσα από πλήθος δραστηριότητες διασκέδασαν αλλά και συνέλεξαν ενδιαφέροντα δεδομένα και συνειδητοποίησαν την άρρηκτη σχέση του ανθρώπου με τη φύση και την ανάγκη σεβασμού προς αυτήν.
Στη συνέχεια, επισκέφτηκαν το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Καλαμάτας, όπου τους υποδέχτηκε ο υπεύθυνος κ. Γεώργιος Παναγόπουλος. Εντύπωση έκαναν στους μαθητές οι ποικίλες εργασίες από διάφορα σχολεία που κοσμούν και δίνουν ξεχωριστό χρώμα και ζωντάνια στο Κέντρο. Μέσα από μια σειρά πρωτότυπων και εξαιρετικά ψυχαγωγικών δραστηριοτήτων, η Παιδαγωγική Ομάδα του ΚΠΕ συνάρπασε τους μαθητές, αλλά και τους συνοδούς καθηγητές.
Τέλος, σε συνεργασία με το προσωπικό του Κέντρου, οι μαθητές κατηγοριοποίησαν διάφορα φυτά που είχαν συλλέξει στον Ταΰγετο, ώστε να φτιάξουν ένα φυτολόγιο και υιοθέτησαν μια ομάδα μεταξοσκώληκες, τους οποίους ταΐζουν και φροντίζουν ανελλιπώς μέχρι και σήμερα.
Τους μαθητές συνόδευσαν ο καθηγητής Αγγλικών κ. Παναγιώτης Παπαγεωργίου και η καθηγήτρια Μουσικής κ. Παναγιώτα Παπασταθάκη.
ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα