Το Κατηχητικό Κοκκινορράχης σε Νεάπολη και Ελαφόνησο

Την ετήσια ημερήσια εκδρομή του πραγματοποίησε το Σάββατο 21 Απριλίου το Κατηχητικό Σχολείο Κοκκινόραχης.Με συνοδεία τον εφημέριό τους π. Συμεών...
Τετάρτη, 02 Μάιος 2012 03:00 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Το Κατηχητικό Κοκκινορράχης σε Νεάπολη και Ελαφόνησο
Την ετήσια ημερήσια εκδρομή του πραγματοποίησε το Σάββατο 21 Απριλίου το Κατηχητικό Σχολείο Κοκκινόραχης.
Με συνοδεία τον εφημέριό τους π. Συμεών Παπαγεωργίου, τους γονείς τους, τους παππούδες τους, αλλά και άλλους ενορίτες, τα παιδιά αναχώρησαν με  λεωφορείο το πρωί έχοντας προορισμό το Γηροκομείο της Ιεράς Μητροπόλεώς μας στη Νεάπολη.
Φτάνοντας στο γηροκομείο, ξεναγήθηκαν στους χώρους του ιδρύματος και ενημερώθηκαν από το διευθυντή πρωτ. π. Παναγιώτη Αρώνη, για τον τρόπο λειτουργίας του ιδρύματος και την προσφορά του στην τοπική κοινωνία. Στη συνέχεια, τα παιδιά παρουσίασαν μια μικρή γιορτή αφιερωμένη στην Παναγία. Απήγγειλαν ποιήματα και σκετς που είχαν ετοιμάσει με την κατηχήτρια τους Δέσποινα Κουκούτση-Παπαδοπούλο, ενώ η ορχήστρα του κατηχητικού, υπό την εποπτεία της μουσικού κ. Χαρούλας Βελισσάρη-Βαδάκογλου, τραγούδησε υπέροχα τραγούδια.
Στο τέλος της εκδήλωσης, παρέδωσαν στο Γηροκομείο τρόφιμα που είχαν συγκεντρώσει οι ενορίτες, καθώς και χρηματικό ποσό. Αφού γεύτηκαν τα γλυκά και την πορτοκαλάδα που τους κέρασαν ο π. Παναγιώτης και οι εργαζόμενες κυρίες, επιβιβάστηκαν στο λεωφορείο με προορισμό την παραλία της Νεαπόλεως για το μεσημεριανό τους φαγητό.
Επόμενος σταθμός ήταν η Ελαφόνησος, όπου τα παιδιά έπαιξαν ποδόσφαιρο με τα παιδιά του Κατηχητικού Σχολείου Ελαφονήσου. Η εκδρομή ολοκληρώθηκε με τον εσπερινό στον γραφικό ενοριακό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνος, όπου ο εφημέριος π. Ιωάννης Λιβανός ευχαρίστησε τα παιδιά και τους ενορίτες της Κοκκινορράχης για την επίσκεψή τους στο νησί. Αφού δέχθηκαν το φιλόξενο κέρασμα από τον π. Ιωάννη, αναχωρήσαμε για την Σπάρτη.
Στην επιστροφή, μέσα στο λεωφορείο, τα παιδιά έκαναν διαγωνισμό γνώσεων, τραγουδιού και ανεκδότων, κερδίζοντας κάποια συμβολικά δώρα και έτσι, μετά από πολύ γέλιο και μια μέρα γεμάτη παιχνίδι και ευχαρίστηση, επέστρεψαν στην Κοκκινόραχη.
ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα