Έμπρακτη η στήριξη των λακώνων στο Άσυλο Ανιάτων

Αθρόα η συμμετοχή στην εκδήλωση για το Ίδρυμα
Τετάρτη, 02 Μάιος 2012 03:00 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Έμπρακτη η στήριξη των λακώνων στο Άσυλο Ανιάτων
Στην κατάμεστη αίθουσα του «Αλάμπρα», το απόγευμα της Δευτέρας 30/4, ο Σύλλογος Φίλων του Ιδρύματος Χρονίως Πασχόντων «Ο Άγιος Παντελεήμων», έδωσε την ευκαιρία σε περισσότερους από 500 συμπολίτες και συμπολίτισσες να εκφράσουν και στην πράξη την συμβολική συμπαράστασή τους στο Ίδρυμα της Μητροπόλεως.
Μετά από οργάνωση ενός μηνός πραγματοποιήθηκε η επιτυχημένη εκδήλωση, που στόχο είχε την αναθέρμανση των σχέσεων φιλίας και στήριξης των πολιτών με το γνωστό για το έργο του «Άσυλο Ανιάτων Σπάρτης».
Η επικεφαλής κ. Ιωάννα Χιώτη, συντόνισε δεκάδες ομάδες πολιτών και σε συνεργασία με τον κλήρο της Ιεράς Μητροπόλεως, αλλά και τη διεύθυνση και το προσωπικό του Ιδρύματος, έφεραν εις πέρας μια εκδήλωση ωφέλιμη για τους προσκεκλημένους και χρήσιμη για το Ίδρυμα.
Ο μητροπολίτης κ. Ευστάθιος χαιρετίζοντας την εκδήλωση, ανέφερε μεταξύ άλλων:
«Δεν είναι η στιγμή να σας παρουσιάσω την προσφορά του Ιδρύματος. Πρέπει να σας πως χίλια ευχαριστώ που το στηρίζετε. Είναι το πρώτο Ίδρυμα της Μητροπόλεως μετά το Γηροκομείο Σπάρτης. Είναι ο ναός της Αγάπης όπου βρίσκουν στοργή και περίθαλψη συνάνθρωποί μας με αδυναμία, αναπηρία ή ασθένεια. Με οδηγό την αγάπη στην καρδιά σας, στηρίζετε την προσπάθεια του Ιδρύματος και αυτή η αγάπη, όπως λέει και ο Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος, είναι εφευρετική. Τονίζω δε το εξής και παρακαλώ να μην το λησμονήσετε και να μην το παρεξηγήσετε: Η αγάπη μας πρέπει να είναι όχι μόνο από το περίσσευμά μας, αλλά και από το υστέρημά μας. Αυτή την αγάπη θέλει ο Χριστός. Αγάπη και χαρά παίρνεις όταν προηγουμένως δίνεις. Μην λησμονείτε ποτέ ότι ο αδελφός μας, που έχει την ανάγκη μας, δεν είναι ποτέ βαρύς. Ευχαριστώ τα μέλη και τους φίλους αυτής της πρωτοβουλίας και ιδιαίτερα την κ. Ιωάννα Χιώτη. Υπόσχομαι στον κάθε έναν ότι οι ευχές και οι προσευχές μου θα είναι εις το διηνεκές για υγεία και ευτυχία».
Πλάι στον μητροπολίτη κ. Ευστάθιο ήταν ο επίσκοπος Ανδρούσης κ. Θεόκτιστος, ο διευθυντής του Ιδρύματος π. Ιωάννης Προφύρης και κληρικοί της Μητροπόλεως, ενώ στην εκδήλωση παραβρέθηκε και ο δήμαρχος Σπάρτης κ. Στ. Αργειτάκος.
Το πρόγραμμα της εκδήλωσης διάνθισε ο Λαογραφικός Σύλλογος του Θεόδωρου Μαδημένου με χορούς από την Ανατολική Ρωμυλία, ενώ κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης κληρώθηκαν 300 δώρα.
ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα