Η εορτή της «Αναλήψεως του Κυρίου» στη γραφική τοποθεσία «Μιριάλι»

Με μεγαλοπρέπεια γιορτάστηκε και φέτος η εορτή της «Αναλήψεως του Κυρίου» στο ιστορικό εκκλησάκι του Ταϋγέτου, που βρίσκεται στην τοποθεσία...
Δευτέρα, 28 Μάιος 2012 03:00 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Η εορτή της «Αναλήψεως του Κυρίου» στη γραφική τοποθεσία «Μιριάλι»
Με μεγαλοπρέπεια γιορτάστηκε και φέτος η εορτή της «Αναλήψεως του Κυρίου» στο ιστορικό εκκλησάκι του Ταϋγέτου, που βρίσκεται στην τοποθεσία «Μιριάλι», πολύ ψηλά από τον οικισμό της Ταϋγέτης (Μπαρσινίκος).
Από τα χαράματα της Πέμπτης 24/5, πλήθος πιστών από την ευρύτερη περιοχή άρχισαν ανηφορίζουν και να περπατούν στο γραφικό μονοπάτι του βουνού, ανάμεσα σε έλατα, βράχους και αγριολούλουδα, με προορισμό την εκκλησία. Σύμφωνα με ιστορικές πηγές, εκεί υπήρχε Μονή επανδρωμένη με μοναχούς και αποτελούσε ενδιάμεση στάση για τους ταξιδιώτες που πήγαιναν στην Καλαμάτα.
Την ακολουθία του όρθρου, της θείας λειτουργίας έψαλαν ο πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητρόπολης Μονεμβασίας και Σπάρτης π. Γεώργιος Μπλάθρας, ο οποίος κήρυξε και το θείο λόγο και ο πρωτοπρεσβύτερος, εφημέριος της ενορίας Μυστρά π. Λάζαρος Σκάγκος, συνοδευόμενοι από τους ιεροψάλτες Σταύρο Περγαντή και Σπύρο Καρτερούλη.
Οι άσχημες καιρικές συνθήκες δεν επέτρεψαν στους πιστούς να κατευθυνθούν στην τοποθεσία «Κορίτες» για να φάνε και να απολαύσουν την παραδοσιακή βραστή γίδα, που είχαν ετοιμάσει με πολύ μεράκι και τέχνη οι νέοι κατάγονται από τη Ταϋγέτη. Τα σχέδια άλλαξαν και όλα αυτά πραγματοποιήθηκαν στους χώρους της Ιεράς Μονής στη Ταϋγέτη.
Οι πιστοί αποχαιρετίστηκαν και έδωσαν υπόσχεση για του χρόνου, στην εορτή της Αναλήψεως του Θεανθρώπου στο Ταΰγετο.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα