Αυγουστιάτικα πολιτιστικά δρώμενα στο Δήμο Μονεμβασίας

Σε μια προσπάθεια αναβίωσης πολιτισμικών και κοινωνικών διαδρομών η Ομοσπονδία Βατικιώτικων Συλλόγων στην Αττική  σε συνεργασία με το Δήμο Μονεμβασίας,...
Τρίτη, 17 Ιούλιος 2012 03:00 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Αυγουστιάτικα πολιτιστικά δρώμενα στο Δήμο Μονεμβασίας
Σε μια προσπάθεια αναβίωσης πολιτισμικών και κοινωνικών διαδρομών η Ομοσπονδία Βατικιώτικων Συλλόγων στην Αττική  σε συνεργασία με το Δήμο Μονεμβασίας, οργανώνει δύο πολιτιστικά δρώμενα κατά τη διάρκεια του Αυγούστου.
Ειδικότερα, από τις 9 έως τις 11 Αυγούστου, στα Βελανίδια, στον Άγιο Νικόλαο και στη Νεάπολη αντίστοιχα, θα προβληθεί στις 9.30 το βράδυ η ταινία «Το Λιμάνι της Χάβρης» του Άκι Καουρισμάκι», με ελεύθερη για το κοινό είσοδο.
«Ο μεγάλος Φιλανδός σκηνοθέτης, Άκι Καουρισμάκι έχοντας μια σταθερή φιλοσοφία, που δεν είναι άλλη από τον σεβασμό στον ίδιο τον άνθρωπο, κι αυτή τη φορά δίνει στους ήρωες του ελπίδες διαφυγής, με γνώμονα την πολύτιμη αξιοπρέπεια.
Σε μια ατμόσφαιρα λοιπόν που αναδεύεται η μυρωδιά της πόλης, ο σκηνοθέτης φέρνει μπροστά μας, ανθρώπινες μορφές τόσο οικίες.  Τη ζωή των ταπεινών- απλών- φτωχών ανθρώπων, που παρά τα δεινά, υπομένουν και δραπετεύουν έχοντας για φύλακα άγγελο, τους κανόνες και τις αρχές τους.
Πολύτιμα αγαθά που δεν προσφέρονται και δεν ξεπουλιούνται, σε ένα κόσμο που το χρήμα και ο εξευτελισμός είναι τα κυρίαρχα πνεύματα. Σε ένα σύμπαν από εικόνες λοιπόν, όπου από την παλέτα των χρωμάτων το μπλε, το πράσινο και το κίτρινο είναι οι βασικοί άξονες, όλα μαζί συνηγορούν σε ένα σαφές μήνυμα. Δεν αγοράζονται όλα!»
Παράλληλα, επισκέπτες και κάτοικοι του Δήμου Μονεμβασίας θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν  μια μουσική βραδιά αφιερωμένη στην Κρήτη, με τους Νίκο Βενετάκη και Χριστόφορο Πιτσιδήμο. Η εκδήλωση με ελεύθερη για το κοινό είσοδο, θα πραγματοποιηθεί στις 10 το βράδυ της Πέμπτης 16/8, στο Σπήλαιο του Αγίου Ανδρέα, στην Κάτω Καστανιά.
ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti