Αφιερωμένη στο Μ. Ρασούλη η εκδήλωση στο Βασσαρά

Λάκωνες μουσικοί ερμηνεύουν τραγούδια του αγαπημένου καλλιτέχνη
Πέμπτη, 02 Αύγουστος 2012 03:00 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Αφιερωμένη στο Μ. Ρασούλη η εκδήλωση στο Βασσαρά
Μουσική βραδιά-αφιέρωμα στο Μανώλη Ρασούλη διοργανώνει την Τετάρτη 8 Αυγούστου ο Πολιτιστικός Σύλλογος Βασσαρά. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία του χωριού και ώρα 9.30΄ το βράδυ.
Τραγούδια του αγαπημένου καλλιτέχνη θα ερμηνεύσουν οι Ειρήνη Χριστοφιλάκη και Ηλίας Καππάκος. Στο ακορντεόν θα είναι ο Σπύρος Καππάκος, στο μπουζούκι ο Γιώργος Ζήτσας, στο μπάσο ο Γιάννης Βούκλιζας, στα τύμπανα ο Νίκος Δημητρακαράκος και στην κιθάρα οι Δημήτρης Παυλής και Χρήστος Βλάχος.
Ο Μανώλης Ρασούλης γεννήθηκε στην Κρήτη το 1945. Έγινε γνωστός και ιδιαίτερα αγαπητός στο κοινό μέσα από τους στίχους του που μελοποίησαν σπουδαίοι συνθέτες (Λοϊζος, Νικολόπουλος, Ξυδάκης, Μάλαμας κ.ά.) και ερμήνευσαν σημαντικοί τραγουδιστές (Χ.Αλεξίου, Ε.Βιτάλη, Ν.Παπάζογλου, Ο.Περίδης κ.ά.). Υπήρξε επίσης και ο ίδιος τραγουδιστής, ενεργός μάλιστα μέχρι και λίγο πριν τον αιφνίδιο θάνατό του. Λιγότερο γνωστό αλλά καλλιτεχνικά σημαντικό και πολυσχιδές το συγγραφικό του έργο, όπως και η αρθρογραφία του και τα ποιήματά του.
Ένα χρόνο μετά τον θάνατό του οι δημιουργίες του αγαπημένου δημιουργού προφανώς και δεν έχουν ξεχαστεί. Οι στίχοι του θα παραμένουν επίκαιροι για πολλές γενιές ακόμα. Πάντα θα υπάρχουν Έλληνες και μία Ελλάδα, που όσο και αν τους πληγώνει θα της τραγουδούν «Αχ Ελλάδα σ αγαπώ...».

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti