17ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας

Σεμινάρια και εργαστήρια για επαγγελματίες χορευτές Το μεγαλύτερο πολιτιστικό γεγονός της Πελοποννήσου, το 17ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, θα πραγματοποιηθεί...
Πέμπτη, 26 Μάιος 2011 03:00 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
17ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας

Σεμινάρια και εργαστήρια για επαγγελματίες χορευτές

Το μεγαλύτερο πολιτιστικό γεγονός της Πελοποννήσου, το 17ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, θα πραγματοποιηθεί μεταξύ 14 και 21 Ιουλίου στη Μεσσηνιακή πρωτεύουσα.

Στο φετινό φεστιβάλ δίνεται ιδιαίτερο βάρος στα σεμινάρια και εργαστήρια για επαγγελματίες του χορού, προχωρημένους σπουδαστές αλλά και χορογράφους, ερμηνευτές, ηθοποιούς, ενώ ιδιαίτερη πρόταση αποτελεί ένα εργαστήριο συλλογικής χορογραφικής δημιουργίας, που καταλήγει σε μία παράσταση.

H Λόρα Αλβάρεζ που έχει εντυπωσιάσει το κοινό του φεστιβάλ επανειλημμένα ως ξεχωριστή ερμηνεύτρια της ομάδας χορού Ultima Vez / Wim Vandekeybus θα διδάξει φέτος στο Σεμινάριο Σύγχρονου Χορού με τίτλο «Πηγές ενέργειας», που θα διεξαχθεί από 13 ως 21 Ιουλίου στο πλαίσιο του φεστιβάλ χορού.

Η ακαδημαϊκός, δραματουργός και θεωρητικός του χορού Maaike Bleeker, καθηγήτρια και πρόεδρος Θεατρικών Σπουδών στο Πανεπιστήμιο της Ουτρέχτης της Ολλανδίας, θα διευθύνει ένα τριήμερο εργαστήριο, που θα διεξαχθεί στις 15-17 Ιουλίου και έχει θέμα «Ο χορός ως τρόπος σκέψης». Με βάση παραδείγματα από τη σύγχρονη χορευτική σκηνή και συναφή θεωρητικά κείμενα θα εξετασθούν η χορογραφία, η δραματουργία αλλά και η εκπαίδευση στο χορό ως μέθοδοι που επηρεάζουν ή και διαμορφώνουν τρόπους σκέψης.

Επίσης, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ, πέντε ελληνικές ομάδες σύγχρονου χορού στήνουν το δικό τους ξεχωριστό Εργαστήρι Χορογραφίας από τις 13 ως τις 21 Ιουλίου, με τίτλο «7 πρόβες + 1 παράσταση με τις Ομάδες Σύγχρονου Χορού Amorphy, Lemurius, Νταλίκα, Πρόσχημα, Φοra etc», όπου με στόχο μία συλλογική παράσταση η κάθε ομάδα, μαζί με όσους ενδιαφερθούν και επιλεγούν να συμμετέχουν σε αυτήν, θα έχουν στη διάθεσή τους επτά πρόβες για να παρουσιάσουν την παράστασή τους στο κλειστό στάδιο της Καλαμάτας, στις 21 Ιουλίου.

Οι συμμετέχοντες στο σεμινάριο και στα εργαστήρια θα πρέπει να δηλώσουν την συμμετοχή τους ως τις 30 Ιουνίου, ενώ αξίζει να σημειώσουμε ότι έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν τις παραστάσεις του Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας με ειδική τιμή εισιτηρίου 10 ευρώ.

Περισσότερες πληροφορίες για τις δηλώσεις και το κόστος συμμετοχής οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να έχουν και από την Κοινωφελή Επιχείρηση «ΦΑΡΙΣ» του Δήμου Καλαμάτας.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti