Εορτάζεται στο Άστρος η επέτειος της Β΄ Εθνοσυνέλευσης

Με λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια θα εορταστεί αυριο 29/4, η 188η επέτειος της Β’ Εθνοσυνέλευσης των Ελλήνων στο Άστρος που πραγματοποιήθηκε...
Πέμπτη, 28 Απρίλιος 2011 03:00 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Με λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια θα εορταστεί αυριο 29/4, η 188η επέτειος της Β’ Εθνοσυνέλευσης των Ελλήνων στο Άστρος που πραγματοποιήθηκε το 1823.

Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει τέλεση επίσημης δοξολογίας στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου, χοροστατούντος του σεβασμιότατου μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλέξανδρου, επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων.

Παράλληλα, θα τηρηθεί 1’ σιγή στη μνήμη των ένδοξων νεκρών και εκφώνηση του πανηγυρικού για την επέτειο στο χώρο της Εθνοσυνέλευσης.

Θα ακολουθήσει παρέλαση και παραδοσιακοί χοροί στην κεντρική πλατεία Αστρους.

Το Σάββατο 30/4 στις 8 το απόγευμα θα διεξαχθεί φεστιβάλ χορωδιών στην αίθουσα του Ιδρύματος «Μνήμη Αγγελικής και Λεωνίδα Ζαφείρη».Στην εκδήλωση θα συμμετάσχουν: η χορωδία ενηλίκων Άστρους του «Αρκαδικού Ωδείου», η χορωδία Αργους «Μουσική Αργολική πρόταση», η χορωδία Τρίπολης καθώς και η χορωδία του συλλόγου φίλων της μουσικής «Ταΰγετη» Σπάρτης.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης έτσι όπως αναρτήθηκε από το «Καλημέρα Αρκαδία» για την Παρασκευή 29/4, έχει ως εξής:

06:00  Έπαρση σημαίας και εωθινό από τη φιλαρμονική του δήμου.
09:00  Προσέλευση των επισήμων προσκεκλημένων στο δημαρχείο.
09:50 Μετάβαση των επισήμων προσκεκλημένων σε πομπή στον μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγ. Νικολάου.
10:00 Τέλεση επίσημης δοξολογίας στον Ναό Αγ. Νικολάου, χοροστατούντος του σεβασμιότατου μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλεξάνδρου.
10:30 Συγκέντρωση στο χώρο της Εθνοσυνέλευσης, όπου θα τελεστεί επιμνημόσυνη δέηση. Κατάθεση στεφάνων-τήρηση ενός λεπτού σιγής στη μνήμη των ένδοξων νεκρών. Ανάκρουση Εθνικού Ύμνου.
Εκφώνηση του πανηγυρικού λόγου για την επέτειο της Εθνοσυνέλευσης.
11:30 Παρέλαση μαθητών σχολείων Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης και τμημάτων των Ενόπλων Δυνάμεων ενώπιον των επισήμων στην κεντρική πλατεία Άστρους.
20:00 Παρουσίαση ελληνικών παραδοσιακών χορών στην κεντρική πλατεία Άστρους από χορευτικά συγκροτήματα και πολιτιστικούς συλλόγους του Δ. Βόρειας Κυνουρίας.

 

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti