Παρουσίαση βιβλίου στη Στέγη της ΠΕΣ

Τα «Διηγήματα» του Γεωργίου Κ. Καραγιαννάκου από τις εκδόσεις «Γράμμα», θα παρουσιάσει την ερχόμενη Παρασκευή 19/11 στο λακωνικό κοινό, ο...
Τετάρτη, 17 Νοέμβριος 2010 02:00 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Παρουσίαση βιβλίου στη Στέγη της ΠΕΣ

Τα «Διηγήματα» του Γεωργίου Κ. Καραγιαννάκου από τις εκδόσεις «Γράμμα», θα παρουσιάσει την ερχόμενη Παρασκευή 19/11 στο λακωνικό κοινό, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Τρύπης.
 
Η εκδήλωση θα λάβει χώρα στην αίθουσα «Γεώργιος Περδικλώνης» της Πνευματικής Εστίας Σπάρτης (Λυκούργου 82), στις 8.30΄ το βράδυ.
 
Ομιλητής αλλά και συντονιστής της βραδιάς θα είναι ο αναπληρωτής καθηγητής γλωσσολογίας και τέως προϊστάμενος γραμματείας του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Παναγιώτης Κοντός.
 
Για το βιβλίο θα μιλήσουν, επίσης, ο συγγραφέας-καθηγητής Φιλολογίας κ. Χρήστος Κορέλας και καθηγητής κ. Κωνσταντίνος Βαχαβιώλος.
 
Την εκδήλωση θα κλείσει ο ίδιος ο συγγραφέας κ. Γεώργιος Καραγιαννάκος.

Χειραψία…
 
Το βιβλίο αποτελείται από πέντε νουβέλες, στις οποίες επικρατεί η απλότητα του λόγου με τον οποίον περιγράφεται -μέσα από τη ζωή των ηρώων τους- μια εποχή που τάραξε τον τόπο. Δυνατά συναισθήματα συγκινούν τον αναγνώστη που τον ταξιδεύουν από τη λακωνική γη έως τις κορυφές του Σμόλικα. Πόλεμος, φτώχεια, έρωτας, εκμετάλλευση είναι οι άξονες γύρω από τους οποίους εξελίσσονται οι διηγήσεις.

 
Ο Γεώργιος Καραγιαννάκος γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1937. Με την έναρξη του πολέμου, ο αξιωματικός πατέρας του μετέφερε την οικογένεια στην Τρύπη, όπου βίωσαν τις τραγικές ημέρες της κατοχής και διέμειναν μέχρι το 1947. Σχολείο πρωτοπήγε στην Κρεμαστή, όταν έφτασε εκεί κυνηγημένος από τους Γερμανούς. Στη συνέχεια η οικογένεια μετακόμισε στην Αθήνα. Το ’57 έφυγε στο εξωτερικό προκειμένου να σπουδάσει Ηλεκτρονικός-Μηχανικός.
 
Η συγγραφή ξεκίνησε μετά την συνταξιοδότηση, ενώ κατά περιόδους έχει αρθρογραφήσει σε περιοδικά της Θεσσαλονίκης και της Αθήνας. Στα ενδιαφέροντά του συμπεριλαμβάνεται και η ενασχόληση με τη ζωγραφική και η συμμετοχή του σε εκθέσεις.
 
Τα «Διηγήματα» αποτελούν το πρώτο από τα τέσσερα έργα του που παίρνει τη μορφή βιβλίου και τοποθετείται στις προθήκες των βιβλιοπωλείων.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti