Εκδήλωση Παλλακωνικής Ομοσπονδίας

Με μεγαλοπρέπεια τιμήθηκαν οι απόδημοι ΗΠΑ - Καναδά
Παρασκευή, 01 Οκτώβριος 2010 03:00 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκδήλωση Παλλακωνικής Ομοσπονδίας

Μία ιδιαίτερη εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου προς τιμήν των ομογενών και ειδικά των μελών των λακωνικών Ομοσπονδιών ΗΠΑ και Καναδά, που πραγματοποίησαν το ανά τετραετία συνέδριό τους στην Ελλάδα.
Η εκδήλωση που έλαβε χώρα στην αίθουσα «Χρήστος Λαμπράκης» του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, διοργανώθηκε από την Παλλακωνική Ομοσπονδία Ελλάδος, με μουσική της συνθέτριας κ. Πηγής Λυκούδη.
Εις ένδειξη αναγνώρισης και εκτίμησης της προσφοράς των Απόδημων Ελλήνων στη πατρίδα, η Παλλακωνική Ομοσπονδία τίμησε τον πρόεδρο του ΣΑΕ κ. Στέφανο Ταμβάκη, απονέμοντάς του τιμής ένεκεν, ένα άγαλμα σύμβολο Νίκης και Ελευθερίας του εκλεκτού γλύπτη κ. Π. Γεωργαρίου.
Αντιφωνώντας ο κ. Ταμβάκης, ευχαρίστησε την πρόεδρο της Παλλακωνικής Ομοσπονδίας Ελλάδος κ. Ειρήνη Μουσταφέλλου και υπογράμμισε ότι αποδέχεται την τιμητική αυτή διάκριση με συγκίνηση, αφού η ελευθερία και ο αγώνας για τη νίκη στη ζωή είναι τα χαρακτηριστικά που διακρίνουν τους απανταχού Έλληνες. Ο πρόεδρος του ΣΑΕ προσέφερε στην κ. Μουσταφέλλου μία ειδική και καλαίσθητη έκδοση από το ποίημα του Κωνσταντίνου Καβάφη «Η Πόλις», μεταφρασμένο σε 33 γλώσσες.
Στον ύπατο πρόεδρο των Ομοσπονδιών ΗΠΑ και Καναδά κ. Κώστα Κουτράκο έδωσε την τιμητική διάκριση της Παλλακωνικής Ομοσπονδίας Ελλάδος, ο γενικός γραμματέας και στρατηγός κ. Ιωάννης Οικονομάκος.
Στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού, παρουσιάστηκαν τα έργα της κ. Λυκούδη «Χορεύοντας με τον Ταΰγετο» (ενότητα τραγουδιών σε ποίηση Νικηφόρου Βρεττάκου) που ερμήνευσε με ευαισθησία η Ελένη Πέτα και το συμφωνικό ποίημα «Η δίψα στον Μυστρά» σε ποίηση Γιάννη Ρίτσου, τα τραγούδια του οποίου ερμήνευσε με τη μεστή φωνή του ο Δημήτρης Μπάσης. Την απαγγελία των έργων ανέλαβε ο ηθοποιός κ. Γιάννης Φέρτης, ενώ την Καμεράτα-Ορχήστρα των Φίλων της Μουσικής και 17 ακόμη μουσικούς, διεύθυνε ο κ. Αλέξανδρος Μυράτ.
Εξάλλου, συγχαρητήριο μήνυμα για την εκδήλωση έστειλε ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Π. Γερουλάνος το οποίο και διάβασε η κ. Μουσταφέλλου κατά το χαιρετισμό της, αλλά και ο βουλευτής του νομού μας κ. Λεωνίδας Γρηγοράκος.
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν η κόρη του Νικηφόρου Βρεττάκου κ. Τζένη Βρεττάκου, οι βουλευτές Λακωνίας κ.κ Θανάσης Δαβάκης και Γρηγόρης Αποστολάκος, ο βουλευτής Α΄ Πειραιά και Νήσων κ. Δημήτρης Καρύδης και η πρώην βουλευτής Επικρατείας κ. Φεβρωνία Πατριανάκου.
Την εκδήλωση τίμησαν ακόμα με την παρουσία τους άνω των χιλίων πεντακοσίων εκλεκτών λακώνων, πρόεδροι Ενώσεων Συνδέσμων και Συλλόγων, μέλη και φίλοι, που σε συνδυασμό με την ποιοτική μουσική παράσταση, έδωσαν εορταστικό τόνο, την αρμόζουσα τιμή προς τους ομογενείς, αλλά και την ικανοποίηση προς τους διοργανωτές για τη σημαντική αυτή προσπάθεια.
 

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti