Εγκαίνια μουσείου στο Λεήμονα

Παλαιά αντικείμενα, δημιουργήματα μιας άλλης εποχής, βρήκαν τη θέση τους στο «Λεημονίτειο» Λαογραφικό Μουσείο, το οποίο θα εγκαινιαστεί στις 7...
Παρασκευή, 03 Σεπτέμβριος 2010 03:00 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εγκαίνια μουσείου στο Λεήμονα

Παλαιά αντικείμενα, δημιουργήματα μιας άλλης εποχής, βρήκαν τη θέση τους στο «Λεημονίτειο» Λαογραφικό Μουσείο, το οποίο θα εγκαινιαστεί στις 7 το απόγευμα της Κυριακής 12/9, στο χώρο του Δημοτικού Σχολείου Λεήμονα.
«Σε μια εποχή που οι αξίες καταρρέουν, η ιστορία λησμονιέται, ο πολιτισμός λιθοβολείται, το μουσείο έρχεται να ξυπνήσει αναμνήσεις να φέρει θύμισες και νοσταλγία για μια εποχή δύσκολη αλλά αγνή, φτωχή μα και ονειροπόλα», σημειώνεται στο σχετικό φυλλάδιο.
Τα εκθέματα συγκέντρωσε με αγάπη, μεράκι και σεβασμό, ο Σύλλογος «Νέοι Ορίζοντες». Πρόκειται για αλέτρια, πυθάρια, αλωνίστρες, στρωφιλιές, καντάρια, παλάτζες, χάλκινα, αργαλειό, υφαντά, ραπτομηχανές, ραδιόφωνα, γραμόφωνα, νομίσματα, μπαούλα, σκαφίδια, σοφράδες, εργόχειρα, παλιές φωτογραφίες κλπ.
Περισσότερες πληροφορίες για το νέο μουσείο δίνονται από το Δήμο Σκάλας (τηλ. 27350-23192) και την πρόεδρο του μουσείου κ. Νικολέτα Λεϊμονίτη (τηλ. 6947831433).
 

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ
του ΚΥΡ
Το κλίκ της ημέρας
του ΚΥΡ
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα