Ολοκληρώνεται το 23ο πολιτιστικό καλοκαίρι Σαϊνοπουλείου

Με «Αρχοντοχωριάτη» πέφτει η αυλαία
Τρίτη, 31 Αύγουστος 2010 03:00 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Ολοκληρώνεται το 23ο πολιτιστικό καλοκαίρι Σαϊνοπουλείου

Με μία από τις σατιρικότερες κωμωδίες όλων των εποχών ολοκληρώνεται το 23ο Φεστιβάλ του Σαϊνοπουλείου Αμφιθεάτρου, την Παρασκευή 3 Σεπτεμβρίου στις 9 το βράδυ.
Το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Κρήτης παρουσιάζει τον «Αρχοντοχωριάτη», σε μετάφραση-διασκευή-σκηνοθεσία του Γιάννη Καλατζόπουλου, με το Δημήτρη Πιατά στον ομώνυμο ρόλο.
Το έργο γράφτηκε το 1670 και χαρακτηρίστηκε από τον ίδιο το συγγραφέα ως κωμωδία-μπαλέτο. Πρόκειται για ένα κράμα λόγου, μουσικής, τραγουδιών και χορού.
Σε αυτό το μιούζικαλ της εποχής του, ο Μολιέρος προχωρεί σε μια καυστική σάτιρα του νεοπλουτισμού και της αστικής τάξης που, προσπαθώντας να μιμηθεί την υψηλή κοινωνία μαϊμουδίζοντας τρόπους, συνήθειες και συμπεριφορές, φτάνει στα όρια του γελοίου. Στο πρόσωπο του κυρ-Ιορδάνη (Αρχοντοχωριάτη), ο σημερινός θεατής μπορεί εύκολα να αναγνωρίσει πολλά ομοιότυπα της σύγχρονης κοινωνικής ζωής.
Παίρνουν μέρος οι ηθοποιοί Δημήτρης Πιατάς, Τάσος Παλαντζίδης, Γιάννης Καλατζόπουλος, Τάκης Παπαματθαίου, Ελένη Κρίτα, Νικολέττα Βλαβιανού, Θεοδώρα Σιάρκου, Γιώργος Χρανιώτης, Στέλλα Δρογγίτη και Ιωάννα Μυλωνά.
Πρόκειται για μια εξαιρετική παραγωγή, τα σκηνικά της οποίας επιμελήθηκε ο Αντώνης Χαλκιάς, τα κοστούμια η Βάλια Μαργαρίτη, τη μουσική συνέθεσε ο Δημήτρης Λέκκας και οι χορογραφίες ανήκουν στην Κατερίνα Ανδριοπούλου.
Η γενική είσοδος κοστίζει 15 ευρώ, ενώ ισχύουν και εισιτήρια ΟΓΑ, κατόπιν συνεννοήσεως με το Σαίνοπούλειο Ίδρυμα στα τηλέφωνα 27310-82470, 27310-28878.
Υπενθυμίζεται, ότι το Σαϊνοπούλειο Αμφιθέατρο θα κλείσει τον κύκλο του 23ου πολιτιστικού καλοκαιριού, φιλοξενώντας υπό την αιγίδα του δύο επιλεγμένες παραστάσεις άλλων φορέων.
Πρόκειται για τη θεατρική παράσταση «Το Μεγάλο μας Τσίρκο», από το θεατρικό εργαστήρι Γυμνασίου-Λυκείου Μολάων στις 11 Σεπτεμβρίου, και τη μουσικοθεατρική παράσταση «Πάμε σαν άλλοτε», με τη συμμετοχή μαθητών από το 1ο και το 2ο Γυμνάσιο Σπάρτης, το 1ο και το 3ο Λύκειο Σπάρτης, σε συνεργασία με τους μαθητές του Μουσικού Σχολείου Ζακύνθου και τη Φιλαρμονική Ορχήστρα Δ. Αρκαδίου-Ζακύνθου στις 15 Σεπτεμβρίου.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ
του ΚΥΡ
Το κλίκ της ημέρας
του ΚΥΡ
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα