Και η Αγόριανη έριξε αυλαία στις πολιτιστικές της εκδηλώσεις

Πολλές ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις επεφύλαξε και φέτος για τον Αύγουστο ο Εξωραϊστικός Πολιτιστικός Σύλλογος Αγόριανης, ενώ ιδιαίτερα μεγάλη ήταν η συμμετοχή,...
Σάββατο, 28 Αύγουστος 2010 03:00 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Και η Αγόριανη έριξε αυλαία στις πολιτιστικές της εκδηλώσεις

Πολλές ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις επεφύλαξε και φέτος για τον Αύγουστο ο Εξωραϊστικός Πολιτιστικός Σύλλογος Αγόριανης, ενώ ιδιαίτερα μεγάλη ήταν η συμμετοχή, η ανταπόκριση στα δρώμενα και  το ενδιαφέρον από την πλευρά του κοινού, που κατέστησαν τον πολιτιστικό Αύγουστο στην Αγόριανη ιδιαίτερα ξεχωριστό.
Συγκεκριμένα, την Παρασκευή 13/8 διεξήχθη ημερίδα με θέμα «Αρχαιολογική και Ιστορική περιήγηση στη βόρεια Λακεδαίμονα». Η παρουσία και το αμείωτο ενδιαφέρον του κοινού ως  το τέλος της εκδήλωσης ήταν η καλύτερη επιβράβευση για όλους. Οι άξιοι ομιλητές με τις εισηγήσεις τους απέδειξαν τη συνεχή κατοίκηση της περιοχής τα τελευταία τουλάχιστον 6.000 χρόνια, ενώ παράλληλα παρουσιάστηκαν άγνωστες πτυχές της ιστορίας της βορειοανατολικής Λακεδαίμονας. Ιδιαίτερη δε μνεία έγινε για την συμμετοχή των κατοίκων στους αγώνες κατά των Οθωμανών από το 1460 μΧ έως και το 1830.
Ο σύλλογος εκφράζει τις ιδιαίτερες ευχαριστίες του στους συνδιοργανωτές της ημερίδας, το Δήμο Πελλάνας και τους μικρούς εξερευνητές Αγόριανης. Ακόμα ευχαριστεί την ΤΕΔΚ Λακωνίας, τις εκδόσεις Ιδιομορφή, το Σύλλογο Φίλων Ταϋγέτου  «Η Λουσίνα» που συμμετείχαν στο φάκελο της ημερίδας, την Κουμαντάρειο Πινακοθήκη Σπάρτης και τα Γενικά Αρχεία του Κράτους νομού Λακωνίας που συμμετείχαν στην φωτογραφική έκθεση και τη βιβλιογραφική παρουσίαση. Τέλος, τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Λακωνίας που συμμετέχει στην έκδοση των περιλήψεων και των πρακτικών της ημερίδας. 
Το εικοσαήμερο των πολιτιστικών εκδηλώσεων του συλλόγου (1 έως 20 Αυγούστου) περιελάμβανε επίσης διαγωνισμούς για το καλύτερο και γευστικότερο παραδοσιακό φαγητό και γλυκό. Στη μαγειρική νικητής αναδείχθηκε ο κ. Διαμαντής Μανεσιώτης με αγριογούρουνο στιφάδο, ενώ στη ζαχαροπλαστική η κ. Κων/να Παπαδοπούλου με καρυδόπιτα. Αναφορικά με τους διαγωνισμούς των παιχνιδιών, πρωταθλητής στο σκάκι ανήλθε ο κ. Θεοφάνης Παπαδόπουλος, στο τάβλι ο κ. Δημήτριος Μοσχοβίτης και στο πινάκλι οι κ.κ Νικόλαος Κολοβός και Πάνος Παπαδόπουλος. Ευχαριστίες εκφράζει επιπλέον ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αγόριανης σε όλους τους διαγωνιζόμενους, τους συμμετέχοντες αλλά και τους κριτές.
Στο πάρτι οι νέοι διασκέδασαν μέχρι το πρωί υπό τους ήχους ξένης και ελληνικής μουσικής, ενώ τα δροσερά κοκτέιλ του μπάρμαν Dim Nik ήταν  μοναδικά και ατελείωτα, όπως και οι βουτιές στη πισίνα.
Πολυπληθέστερο και ομορφότερο από κάθε άλλη χρονιά ήταν το πανηγύρι του χωριού στις 16 Αυγούστου. Ο σύλλογος αισθάνεται για ακόμα μία φορά την ανάγκη να εκφράσει τις θερμές του ευχαριστίες στον Πολιτιστικό Σύλλογο «Πολυδεύκη» που συμμετείχε με το χορευτικό του τμήμα στην έναρξη του χορού, τους μουσικούς για το εξαιρετικής ποιότητας καλλιτεχνικό πρόγραμμα που παρουσίασαν, το οποίο κράτησε αμείωτο το κέφι μέχρι τις πρωινές ώρες και όλους όσοι τίμησαν με την παρουσία τους τις πολιτιστικές εκδηλώσεις στην Αγόριανη.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ
του ΚΥΡ
Το κλίκ της ημέρας
του ΚΥΡ
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα