«Ταινάρια 2010»

Οι αυγουστιάτικες γιορτές της Ανατολικής Μάνης
Τρίτη, 03 Αύγουστος 2010 03:00 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
«Ταινάρια 2010»

Ξεκινά την προσεχή εβδομάδα το πολιτιστικό καλοκαίρι του Δήμου Ανατολικής Μάνης, τα επονομαζόμενα «Ταινάρια», με αναβίωση τοπικών εθίμων, εικαστικά δρώμενα αλλά και χορευτικές παραστάσεις καταξιωμένων καλλιτεχνών.
Η αυλαία των εκδηλώσεων ανοίγει την ερχόμενη Πέμπτη 5 Αυγούστου και ώρα 9 το βράδυ στο Δρυμό, όπου θα γίνει εθιμική αναπαράσταση με δρώμενα: «Οι τελευταίοι αδελφοπ(οι)ητοί, μια αληθινή ιστορία Γδικιωμού», σε σενάριο κ. Κυριάκου Τζεφεράκου και σκηνοθεσία κ. Νίκου Μαυροειδόγγονα. Παράλληλα, στο χώρο θα λειτουργήσει έκθεση Ζωγραφικής και Λαϊκής Τέχνης, υπό την αιγίδα του συλλόγου Δριμού.
Το Σάββατο 7 Αυγούστου, θα παρευρεθούν στον Κότρωνα οι νικητές του τηλεοπτικού σόου «Dancing with the Stars» Έρρικα Πρεζεράκου και Θοδωρής Παναγάκος, πρωταγωνιστώντας σε μία εκδήλωση με τίτλο: «Dancing with a Μύτη», χορεύοντας με την Έρρικα Πρεζεράκου. Πρόκειται για μία εκδήλωση προς τιμήν των δύο πολυτάλαντων παιδιών, για τη νίκη τους στο τηλεοπτικό show αλλά για το «Ζήτω η Μάνη» που φώναξαν στον τελικό. Η βραδιά θα περιλαμβάνει show με χορογραφίες, video, βεγγαλικά και οπτικά εφέ, καθώς και μουσικοχορευτικό πρόγραμμα με γνωστό dj ως το πρωί.
Την Πέμπτη 12 Αυγούστου θα τελεστεί στις 9 το βράδυ στην παραλία Κοκκάλας πειρατική περιπέτεια με τίτλο «Ο Θάνατος του Ροζαλλή, Σκοτεινό Ρεσάλτο και Κούρσος». Πρόκειται για μία ιστορία εμπνευσμένη από το μυθιστόρημα του Ιωάννη Πατσουράκου «Ο Μυστηριώδης Πειρατής», σε σενάριο κ. Ελένης Κούβαρη και σκηνοθεσία κ. Κυριάκου Τζεφεράκου.
Την Παρασκευή 13 και το Σάββατο 14 Αυγούστου, θα λάβει χώρα διήμερο εκδηλώσεων στη Λάγεια. Συγκεκριμένα, στις 13/8 και ώρα 8 το βράδυ θα γίνει αναπαράσταση εθίμων και παρουσίαση παραδοσιακών μανιάτικων παιχνιδιών σε μία προβολή με τίτλο «Ταξιδεύοντας στο παρελθόν της Μάνης», ενώ την επόμενη ημέρα θα τελεστούν στις 7 το απόγευμα Αθλοπαιδίες. Παράλληλα, στο χώρο θα λειτουργήσει έκθεση βιβλίου υπό την αιγίδα του συλλόγου Λαγείας.
Την Τετάρτη 18 Αυγούστου θα γίνει στις 8 το βράδυ στον Κότρωνα αναπαράσταση παραδοσιακού μανιάτικου γάμου, μία έμπνευση και καταγραφή των εθίμων από τον κ. Τζεφεράκο.
Η αυλαία των εκδηλώσεων θα «πέσει» το Σάββατο 21 Αυγούστου στο Φλομοχώρι, όπου στις 9 το βράδυ θα παρουσιαστεί «Η πνευματική ζωή στη Μάνη σήμερα. Βιβλία, γράμματα και εικαστικές τέχνες. Γνωριμία με το έργο νέων συγγραφέων και καλλιτεχνών». Παράλληλα στο χώρο θα λειτουργήσει έκθεση βιβλίου και έργων τέχνης.
Ο δήμαρχος Ανατολικής Μάνης κ. Κυριάκος Μιχαλολιάκος με ιδιαίτερη χαρά προσκαλεί όλους τους μανιάτες και τις μανιάτισσες, αλλά και τους επισκέπτες-φίλους της Μάνης, να τιμήσουν με την παρουσία τους τις γιορτές και να απολαύσουν τα αγαθά του πολιτισμού, της παράδοσης και της ψυχαγωγίας. Μάλιστα σε ανακοίνωσή του αναφέρει: Τα «Ταινάρια», οι πανάρχαιες, λαμπρές πανελλήνιες γιορτές προς τιμήν του Ταινάριου Ποσειδώνα, αναβιώνουν από το Δήμο Ανατολικής Μάνης, ώστε να αποτελέσουν θεσμό για τον τόπο και σημείο αναφοράς για τον πολιτιστικό Αύγουστο.
Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στην υπεύθυνη των πολιτιστικών εκδηλώσεων κ. Ελένη Κούβαρη στο 6945944352.
 

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ
του ΚΥΡ
Το κλίκ της ημέρας
του ΚΥΡ
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα