Σε Μονεμβάσια και Κροκεές «Το Γάλα» του Β. Κατσικονούρη

Στον τρίτο χρόνο των παραστάσεών του βρίσκεται μια από τις πιο επιτυχημένες θεατρικές παραστάσεις των τελευταίων χρόνων, «Το γάλα» του...
Τρίτη, 03 Αύγουστος 2010 03:00 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Σε Μονεμβάσια και Κροκεές «Το Γάλα» του Β. Κατσικονούρη

Στον τρίτο χρόνο των παραστάσεών του βρίσκεται μια από τις πιο επιτυχημένες θεατρικές παραστάσεις των τελευταίων χρόνων, «Το γάλα» του Βασίλη Κατσικονούρη, με το θίασο της Άννας Βαγενά.
Συνεχίζοντας τη θριαμβευτική του πορεία ο θίασος περιοδεύει σε πόλεις της Ελλάδας, σταθμεύοντας και στη Λακωνία. Την προσεχή Δευτέρα 9 Αυγούστου στις 9 το βράδυ, η παράσταση θα δοθει στο Λύκειο Μονεμβασίας με τιμή εισιτηρίου 18 ευρώ και 15 το μαθητικό-φοιτητικό.
Εξάλλου το έργο θα «ανέβει» και στο Μαρκοπούλειο Αμφιθέατρο Κροκεών, εκεί όπου πέρυσι η Άννα Βαγενά παρουσίασε με εξαιρετική επιτυχία την «Αγγέλα Παπάζογλου». Συγκεκριμένα η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 9 το βράδυ της Τρίτης 10/8 με την γενική είσοδο να τιμάται στα 15 ευρώ.
Το έργο παίχτηκε για δύο συνεχείς χρονιές με τεράστια καλλιτεχνική και εμπορική επιτυχία σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας, ενώ το παρακολούθησαν πάνω από 80.000 θεατές.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η παράσταση ήταν υποψήφια για πέντε θεατρικά βραβεία κοινού του περιοδικού «Αθηνόραμα», ενώ απέσπασε βραβείο καλύτερης παράστασης αλλά και γυναικείας ερμηνείας την περίοδο 2007-2008.
«Το γάλα» είναι η ιστορία μιας μητέρας μετανάστριας από την πρώην Σοβιετική Ένωση, με δύο γιούς -ο ένας εκ των οποίων πάσχει από σχιζοφρένεια- οι οποίοι προσπαθούν να προσαρμοσθούν και να επιβιώσουν στην Ελλάδα.
Η απόγνωση της μάνας και ο ψυχικός της σπαραγμός για την ασθένεια του μικρού της γιού, παράλληλα με το φόβο, που προέρχεται από τον κοινωνικό ρατσισμό του περιβάλλοντός της, παρουσιάζονται με σπαρακτικό τρόπο.
Η βία διαδέχεται και εναλλάσσεται με την τρυφερότητα, η ένταση με τη γαλήνη, η απελπισία με την ελπίδα, το όνειρο με τον εφιάλτη, η πραγματικότητα με την ψευδαίσθηση,  και αντιστρόφως.
Μια συγκλονιστική ιστορία-μαρτυρία, με εξαιρετικές συγκρούσεις, μοναδικές κορυφώσεις, ταυτόχρονα γεμάτο ελπίδα, που κάνουν το έργο του Βασίλη Κατσικονούρη ίσως το σπουδαιότερο νεοελληνικό έργο των τελευταίων χρόνων.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ
του ΚΥΡ
Το κλίκ της ημέρας
του ΚΥΡ
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα