Παγκόσμια πρεμιέρα του Οθέλλο στην Επίδαυρο

Συνεχίζοντας τις πρωτοποριακές αναγνώσεις των κλασσικών έργων της παγκόσμιας δραματουργίας, ο θίασος της Σαουμπύνε, παρουσιάζει την Παρασκευή 6 Αυγούστου στην...
Σάββατο, 31 Ιούλιος 2010 03:00 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Παγκόσμια πρεμιέρα του Οθέλλο στην Επίδαυρο

Συνεχίζοντας τις πρωτοποριακές αναγνώσεις των κλασσικών έργων της παγκόσμιας δραματουργίας, ο θίασος της Σαουμπύνε, παρουσιάζει την Παρασκευή 6 Αυγούστου στην Επίδαυρο, έναν διαφορετικό σαιξπηρικό Οθέλλο σε παγκόσμια πρεμιέρα.
Η παράσταση θα «ανέβει» και την επόμενη ημέρα, Σάββατο 7/8 την ίδια ώρα (9 το βράδυ), ενώ οι τιμές των εισιτηρίων κυμαίνονται από 50 (διακεκριμένη ζώνη) έως 20 ευρώ (άνω διάζωμα). Επίσης, θα υπάρχουν μειωμένα εισιτήρια αξίας 15 ευρώ και φοιτητικά/ΑΜΕΑ των 10 ευρώ.
Το αρχαίο θέατρο Επιδαύρου μπορεί να αποδειχτεί ιδανικός χώρος για τον Οθέλλο που έχει χαρακτηριστεί «τραγωδία του ανθρώπου κάτω από τον άδειο ουρανό». Μία τραγωδία που μιλά για τον ρατσισμό, τη ζήλια, τον έρωτα, την ανταγωνιστικότητα και τη φιλοδοξία.
Ο Τόμας Όστερμαϊερ, δουλεύοντας για τρίτη φορά πάνω στον Σαίξπηρ (Άμλετ, Όνειρο καλοκαιρινής νύχτας), προσεγγίζει με τους ασκημένους ηθοποιούς της Σαουμπύνε τα ζητήματα αυτά της ανθρώπινης συμπεριφοράς και τις λεπτές ψυχολογικές τους αποχρώσεις.
 

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ
του ΚΥΡ
Το κλίκ της ημέρας
του ΚΥΡ
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα