Πολιτιστικές εκδηλώσεις στο Δήμο Μονεμβασίας

Αυγουστιάτικες εκδηλώσεις διοργανώνονται στην πλατεία Χρυσαφίτισσας του Κάστρου Μονεμβασίας από τον οικείο δήμο και το σύλλογο «Πολιτιστικές Διαδρομές». Συγκεκριμένα, την...
Τετάρτη, 28 Ιούλιος 2010 03:00 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Πολιτιστικές εκδηλώσεις στο Δήμο Μονεμβασίας

Αυγουστιάτικες εκδηλώσεις διοργανώνονται στην πλατεία Χρυσαφίτισσας του Κάστρου Μονεμβασίας από τον οικείο δήμο και το σύλλογο «Πολιτιστικές Διαδρομές».

Συγκεκριμένα, την Κυριακή 1 Αυγούστου στις 9.30 μμ, θα πραγματοποιηθεί μουσική βραδιά με το Βασίλη Λέκκα και τους μουσικούς του. Η εκδήλωση θα πλαισιώνεται από τον εξαίρετο αυτόν ερμηνευτή, μέσα από ένα ταξίδι στο μουσικό κόσμο σημαντικών συνθετών του τόπου μας όπως ο  Μάνος Χατζιδάκις, ο Μίκης Θεοδωράκης, ο Γιάννης Μαρκόπουλος και ο Γιάννης Σπάθας.

Ο Βασίλης Λέκκας πρωτοεμφανίστηκε στο μουσικό χώρο τραγουδώντας στο έργο του Μάνου Χατζιδάκι «Η εποχή της Μελισσάνθης». Από τότε συνεργάστηκε με το συνθέτη σε δίσκους, συναυλίες και θεατρικές παραστάσεις. Έχει συνεργαστεί με το Μίκη Θεοδωράκη, τον Γιάννη Μαρκόπουλο, τον Ηλία Ανδριόπουλο, αλλά και με νεώτερους μουσικούς όπως τους Γιάννη Σπάθα, Χάρη Παπαδόπουλο, Γιώργο Τρανταλίδη κλπ. Έχει εμφανισθεί σε πολλές μουσικές σκηνές και φεστιβάλ της Ελλάδας, αλλά έχει παρουσιαστεί επίσης στο Διεθνές Φεστιβάλ Χάγης, στη Ρωσία, στο Δημοτικό Θέατρο Λάρνακας στην Κύπρο κλπ.

Το Σάββατο 7 Αυγούστου στις 9 το βράδυ θα ανέβει στην πλατεία Χρυσαφίτισσας το έργο του Ιάκωβου Καμπανέλλη «Το μεγάλο μας Τσίρκο» από το θεατρικό εργαστήρι Μολάων. Πρόκειται για ένα έργο πολιτικό και επίκαιρο, που αφηγείται τις μεγάλες απάτες της ιστορίας μας με σατιρική διάθεση και τόλμη, παιγμένο από τη βραβευμένη θεατρική ομάδα των μαθητών των Μολάων. Τη διασκευή-σκηνοθεσία έχει αναλάβει η Ολυμπία Λαμπούση, ενώ τα σκηνικά-Κουστούμια η Ειρήνη-Αριάδνη Καραμπάτου και ομάδα μαθητών.

Επίσης, ο Σύλλογος «Πολιτιστικές Διαδρομές» θα πραγματοποιήσει το διάστημα 8 έως 22 Αυγούστου στη Γέφυρα Μονεμβασίας την καθιερωμένη πλέον έκθεση βιβλίου για την ενίσχυση των δράσεων του συλλόγου.
 

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ
του ΚΥΡ
Το κλίκ της ημέρας
του ΚΥΡ
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα