Πρωτότυπη και ενδιαφέρουσα η έκθεση του Μυστρά

Υπό τον τίτλο «Περιβάλλον -Πολιτισμός, Προστασία- Διαμόρφωση, Παραγωγή», φιλοξενήθηκαν από 23 έως 25/7, στο Μυστρά, έκθεση ανθέων και αρχιτεκτονικής κήπου,...
Τρίτη, 27 Ιούλιος 2010 03:00 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Πρωτότυπη και ενδιαφέρουσα η έκθεση του Μυστρά

Υπό τον τίτλο «Περιβάλλον -Πολιτισμός, Προστασία- Διαμόρφωση, Παραγωγή», φιλοξενήθηκαν από 23 έως 25/7, στο Μυστρά, έκθεση ανθέων και αρχιτεκτονικής κήπου, φωτοβολταϊκών συστημάτων και λακωνικών προϊόντων, καθώς και ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις.

Τα εγκαίνια της έκθεσης έγιναν στις 8 το βράδυ της Παρασκευής 23/7, παρουσία του διοικητή του ΚΕΕΜ ταξίαρχου κ. Αθανάσιου Σαπουντζή, του νομάρχη κ. Κώστα Φούρκα, των δημάρχων Μυστρά, Φάριδος, και Οινούντος κ.κ. Δημήτρη Αποστολάκου, Δημήτρη Κουμουτσίδη και Ευάγγελου Βαλιώτη, του αντιπροέδρου της ΤΕΔΚΛ,  κ. Σταύρου Αργειτάκου, δημοτικών συμβούλων και κατοίκων της ευρύτερης περιοχής.

Μετά τον αγιασμό η πρόεδρος της Πολιτιστικής Επιτροπής κ. Γεωργία Ζαχαράκη του Δήμου Μυστρά αφού καλωσόρισε τους εκθέτες και όλους τους παρευρισκόμενους, τόνισε ότι η χρηματοδότηση της συγκεκριμένης διοργάνωσης, που παλαιότερα γινόταν στο πλαίσιο της τοπικής εμποροπανήγυρης, οφείλεται σε πιστώσεις που ενέκρινε ως υπουργός πολιτισμού ο νυν πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς. Την εκδήλωση χαιρέτησαν επίσης ο νομάρχης κ. Φούρκας και ο οικείος δήμαρχος κ Αποστολάκος.
 
Στη συνέχεια επίσημοι και κοινό περιηγήθηκαν στο χώρο και ξεναγήθηκαν από τους εκθέτες. Ακολούθησε συναυλία της Αγγελικής Κονιτοπούλου, η οποία μαζί με τα υπόλοιπα μέλη της ορχήστρας της, προσέφεραν στους τυχερούς παρευρισκόμενους, μοναδικά ακούσματα.
Επίσης παραδοσιακό χορευτικό συγκρότημα έκανε την εμφάνισή του, παρασύροντας το κοινό στο χορό με πρώτη την κ. Ζαχαράκη αλλά και τον δήμαρχο Μυστρά.

Το Σάββατο το βράδυ το πρόγραμμα ξεκίνησε με ομιλία της διατροφολόγου κ. Αντωνίας Βασιλάκου, για την υγεία και την υγιεινή διατροφή.

Ακολούθησε θεατρικό σκετς με θέμα τις γιορτές του θέρους από την εποχή του Διόνυσου έως και σήμερα. Με τη βοήθεια του αφηγητή αλλά και μουσικής υπόκρουσης οι ηθοποιοί μετέφεραν τους θεατές σε άλλες εποχές, τότε που το θέρισμα, το άλεσμα και το ζύμωμα αποτελούσαν αναπόσπαστο μέρος της ζωής των ανθρώπων. Στο τέλος της βραδιάς οι συντελεστές ευχαρίστησαν όλους όσοι συνέβαλαν στην αναβίωση αυτής της γιορτής και ιδιαιτέρως τον συνταξιούχο λυκειάρχη κ. Σπύρο Παπαδόγιαννη για την παραχώρηση παλαιών εργαλείων και σκευών του θέρους.

Ο μηχανικός κ. Γιάννης Βαθιώτης  ενημέρωσε, στις 8 το βράδυ της Κυριακής για τα φωτοβολταϊκά, θέμα που συνεχώς προσελκύει το ενδιαφέρον του κοινού. Μετά την ομιλία έλαβε χώρα θερινό σινεμά, εκδήλωση με την οποία έκλεισε η όλη διοργάνωση.
 

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ
του ΚΥΡ
Το κλίκ της ημέρας
του ΚΥΡ
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα