Με τη συμμετοχή της Σκάλας

Όγδοη πανελλήνια λαμπαδηδρομία συλλόγων εθελοντών αιμοδοτών
Παρασκευή, 23 Ιούλιος 2010 03:00 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Με τη συμμετοχή της Σκάλας

Με σκοπό την ευαισθητοποίηση όλο και περισσότερων ανθρώπων στο θέμα της εθελοντικής αιμοδοσίας, ως ένα από τα βασικότερα στοιχεία πολιτιστικής και κοινωνικής ταυτότητας του τόπου μας, η ΠΟΣΕΑ διοργανώνει για όγδοη χρονιά την Πανελλήνια Λαμπαδηδρομία Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών.
Στο πλαίσιο της διοργάνωσης, ο Δήμος Σκάλας συμμετέχει για δεύτερη χρονιά, στοχεύοντας στη μεταλαμπάδευση του μηνύματος της εθελοντικής αιμοδοσίας, σε όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους, με απώτερο στόχο τη μύησή των στο πνεύμα του εθελοντισμού.
Με την πεποίθηση ότι η συμμετοχή μεμονωμένων ομάδων εθελοντών αιμοδοτών είναι επιτακτική, ενώ η συμμετοχή όλων μας αναγκαία, ο δήμος Σκάλας απευθύνει ανοικτή πρόσκληση στον αγώνα για την εξεύρεση αίματος, «το οποίο δεν αγοράζεται, δεν πουλιέται αλλά δωρίζεται από μοναδικούς και μεγαλόψυχους αγωνιστές που έχουν κατανοήσει την πραγματική έννοια της προσφοράς στο συνάνθρωπο».  
Αξίζει να σημειωθεί ότι το φετινό πρόγραμμα περιλαμβάνει, ταυτόχρονα, ενημερωτικές ομιλίες για τη δωρεά οργάνων και ομφαλικού αίματος. 
Η αφή της «φλόγας της αγάπης» θα ξεκινήσει στις 7 Αυγούστου και ώρα 19:00 μ.μ από την Αθήνα (Ι.Ν. Αγίας Τριάδος, Πειραιώς 67Β) και θα κάνει το γύρο σχεδόν ολόκληρης της Ελλάδας. Η λακωνική διαδρομή θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 5 Σεπτεμβρίου, με αφετηρία τη Σπάρτη και το άγαλμα του Λεωνίδα και θα τερματίσει στην Πλατεία Πηγών Σκάλας.
Με κεντρικό σύνθημα «Δώσε ζωή για τη ζωή μας», η Κοινωφελής Δημοτική Επιχείρηση Σκάλας απευθύνει:
«Καλούμε τους εθελοντές αιμοδότες, από την ευρύτερη περιοχή, να συμμετάσχουν σε αυτό τον αγώνα δρόμου, αποδεικνύοντας κοινωνική αλληλεγγύη και ανθρωπιά.
Καλούμε, ακόμη, τα παιδιά ηλικίας 10 - 12 χρονών να συνεργαστούν μαζί μας, αναλαμβάνοντας το ενημερωτικό κομμάτι της εκδήλωσης»,
Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στα τηλ. 27353 60038, 27353 60022, έως και την Παρασκευή 13 Αυγούστου.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Σπανός Γεώργιος