Πορτραίτα από σπαρτιάτες καλλιτέχνες

Στον προαύλιο χώρο του Πολιτιστικού Κέντρου Γεωργίου και Χρυσαυγής Σαϊνοπούλου, στον πεζόδρομο Κλεομβρότου, εκτίθενται έργα μελών της Λέσχης Φωτογραφίας Σπάρτης,...
Παρασκευή, 16 Ιούλιος 2010 03:00 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Πορτραίτα από σπαρτιάτες καλλιτέχνες

Στον προαύλιο χώρο του Πολιτιστικού Κέντρου Γεωργίου και Χρυσαυγής Σαϊνοπούλου, στον πεζόδρομο Κλεομβρότου, εκτίθενται έργα μελών της Λέσχης Φωτογραφίας Σπάρτης, με θέμα «πορτραίτο».
Η έκθεση που άνοιξε τις πύλες της το βράδυ της περασμένης Τετάρτης 14/7, παρουσία του νομάρχη κ. Κώστα Φούρκα, θα διαρκέσει μέχρι την Κυριακή  18/7 και θα είναι επισκέψιμη από τις 8 έως τις 11 το βράδυ.
Κατά τη διάρκεια των εγκαινίων τους παρευρισκόμενους καλωσόρισε ο ταμίας της λέσχης κ. Γρηγόρης Τσαγγούρης, ο οποίος και ευχαρίστησε εκ μέρους του σωματείου το Πολιτιστικό Κέντρο Γ. και Χ. Σαϊνοπούλου για την παραχώρηση του χώρου, καθώς και τους χορηγούς της έκθεσης (Καφεκοπτείο Σάββα Τρουγκάκου και Ορθοπεδικά Π. Αλεξόπουλου- Ιω. Γκλέκα) για την πολύτιμη βοηθειά τους.
Πρόσωπα οικεία και μη αποτυπώνονται μέσα από το φωτογραφικό φακό των: Κωνσταντίνας Αλοιμόνου, Βαγγέλη Βορίλα, Παρασκευά Γεωργαντώνη, Γεωργίου Π. Λάσκαρη, Κυριακής Μαχαίρα, Δημήτρη Μπεκιάρη, Παναγιώτη Νικολακάκου, Σωτήρη Γεωργιτσογιαννάκου, Ευγενίας Γιαννοπούλου, Γιάννη Γκλέκα, Ελένης Δογαντζή, Φώτη Πανούση, Στάθη Σταθάκη, Κούλας Τζοβάνη, Φιλιππίας Τούντα, Χρήστου Κοντοράβδη, Σταυρούλας Λαγού, Θεόδωρου Λαμπρόπουλου, Γεωργίου Β. Λάσκαρη, Σάββα Τρουγκάκου, Γρηγόρη Τσαγγούρη και Άρη Ψυχογιού.
Το πρόγραμμα της Λέσχης Φωτογραφίας Σπάρτης για το 2010, περιλαμβάνει επίσης συμμετοχή, για 7η φορά στη γιορτή Ελιάς και Λαδιού στη Σελλασία, ατομικές εκθέσεις μελών στα γραφεία της (πεζόδρομος Κλεομβρότου) καθώς και συνεργασίες με φωτογραφικές λέσχες άλλων δήμων.
Πρόκειται για ένα μη κερδοσκοπικό σωματείο της πόλης μας, που στα εννέα χρόνια λειτουργίας του έχει πραγματοποιήσει πολλές εκθέσεις φωτογραφίας, μαθήματα φωτογραφίας και πολλές εκπαιδευτικές εκδρομές. Παράλληλα συμμετέχει σε πολιτιστικές εκδηλώσεις, παρέχει συνεχή ενημέρωση για θέματα σχετιζόμενα με τη φωτογραφία, ενώ έχει συμμετάσχει και σε συνέδριο φωτογραφικών λεσχών. Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι μέλη της έχουν αποσπάσει σημαντικές διακρίσεις σε φωτογραφικούς διαγωνισμούς.