Στο Ξηροκάμπι ο Γιάννης Χαρούλης

Μία από τις καλύτερες φωνές της σύγχρονης μουσικής σκηνής θα βρεθεί την Παρασκευή 16/7, κοντά στο λακωνικό κοινό. Σε μια...
Πέμπτη, 15 Ιούλιος 2010 03:00 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Στο Ξηροκάμπι ο Γιάννης Χαρούλης

Μία από τις καλύτερες φωνές της σύγχρονης μουσικής σκηνής θα βρεθεί την Παρασκευή 16/7, κοντά στο λακωνικό κοινό.
Σε μια παράσταση όπου συναντιούνται ο «ηλεκτρισμός» με το λαούτο και τα παλιά με τα καινούργια, ο Γιάννης Χαρούλης τραγουδά αύριο στις 9.30΄ το βράδυ στο Αμφιθέατρο Ξηροκαμπίου. Έχοντας στο συρτάρι του καινούργια τραγούδια και ετοιμάζοντας το δεύτερο προσωπικό του δίσκο που σύντομα θα κυκλοφορήσει, ο καλλιτέχνης παρουσιάζει τη δική του πρόταση.
Η συναυλία πραγματοποιείται στο πλαίσιο του Πολιτιστικού Καλοκαιριού Δήμου Φάριδος, σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ξηροκαμπίου.  Η είσοδος τιμάται 15 ευρώ.
Ο Γιάννης Χαρούλης γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Κρήτη, στα Έξω Λακώνια, Αγίου Νικολάου. Ο πατέρας του –γλύπτης στο επάγγελμα- του έδειξε σε ηλικία 6 ετών μαντολίνο. Σε λίγο καιρό είχε μάθει να παίζει και να τραγουδά το παραδοσιακό «Τούτο το μήνα ». Τρία χρόνια αργότερα πήρε το πρώτο του λαούτο και μελετούσε την παραδοσιακή μουσική της Κρήτης. Δεκαπέντε ετών άρχισε να παίζει επαγγελματικά σε πανηγύρια. Το 2000 γνώρισε τον Χρήστο Θηβαίο. Έτσι τον Ιούλιο του 2002 ο Χρήστος κάλεσε τον «μικρό του αδελφό» όπως τον αποκαλεί στο Λυκαβηττό σε μια συναυλία – αφιέρωμα στο Νίκο Ξυλούρη. Ο Χρήστος Θηβαίος αρχικά ήταν προγραμματισμένο να ερμηνεύσει , σε εκείνη την συναυλία, τρία τραγούδια, όμως στα «Κόσμε χρυσέ» και «Οι πόνοι της Παναγιάς», παραχώρησε τη θέση του στο Γιάννη. Τον Φεβρουάριο του 2003 κυκλοφορεί ο δίσκος «Γύρω μου και εντός» με συνθέτη τον Μιχάλη Νικολούδη και παραγωγό τον Μιχάλη Κουμπιό. Ένα μήνα μετά φεύγει φαντάρος και τον Οκτώβριο της ίδιας χρονιάς συμμετέχει στο πρόγραμμα της Μελίνας Κανά στα «13 φεγγάρια». Στη συνέχεια ξεκινά live σε μουσικές σκηνές της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης και η καριέρα του βρίσκει το δρόμο που της αξίζει.
 

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ
του ΚΥΡ
Το κλίκ της ημέρας
του ΚΥΡ
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα