Πλούσιο σε εκδηλώσεις το καλοκαίρι στο Δήμο Βοιών

Με την ανακήρυξη του  Πάνου Λασκαρίδη και του Βασίλη Κωνσταντακόπουλου σε επίτιμους δημότες του Δήμου Βοιών για την ανάδειξη και...
Τρίτη, 13 Ιούλιος 2010 03:00 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Πλούσιο σε εκδηλώσεις το καλοκαίρι στο Δήμο Βοιών

Με την ανακήρυξη του  Πάνου Λασκαρίδη και του Βασίλη Κωνσταντακόπουλου σε επίτιμους δημότες του Δήμου Βοιών για την ανάδειξη και αποκατάσταση του Φάρου Καβομαλέα,  συνεχίζονται το ερχόμενο Σάββατο 17/7 οι καλοκαιρινές πολιτιστικές εκδηλώσεις του Δήμου Βοιών. Η τελετή θα λάβει χώρα στο ξενοδοχείο «Limira Mare» στις 12 το μεσημέρι.
Επίσης, στις 9 το βράδυ της ίδιας  ημέρας θα γίνουν επίδειξη στην  πλαζ Νεάπολης από τον τοπικό αθλητικό σύλλογο «OKINAWA KARATE & ZU-ZITSU» και παραδοσιακό γλέντι του Πολιτιστικού Συλλόγου Καστανέας «Η Επιδύλιος Άρτεμις» στον περιβάλλοντα χώρο στου Σπηλαίου Καστανέας.
Εξάλλου, από την προσεχή Πέμπτη και μέχρι τις 10 Αυγούστου θα λειτουργεί εργαστήρι ζωγραφικής στα γραφεία του Πολιτιστικού Εξωραϊστικού Συλλόγου Αγίου Γεωργίου.
Την Κυριακή 18/7 και ώρα 9μμ θα εγκανιαστεί στο Αρχαιολογικό Μουσείο Νεάπολης, η έκθεση της συλλογής του κ.Αντωνίου Τάντουλου για τη ναυμαχία του Ναυαρίνου.
Στις 6 το απόγευμα της Τρίτης 20/7 θα γίνει η έναρξη του 1ου Βατικιώτικου Τουρνουά Τένις που θα διεξαχθεί μέχρι τις 10/8  στο γήπεδο του Λυκείου Βοιών, με μέριμνα και χορηγία του δωρητή του γηπέδου τένις Νίκου Νικολακέα.
Το Σάββατο 24/7 στις 9 το βράδυ σειρά έχει το γλέντι του Πολιτιστικού Συλλόγου Ξενοφωντιανίκων στην πλατεία Κοντραφουριάνικων, ενώ την ίδια ώρα της Κυριακής 25/7 το πανηγύρι του Πολιτιστικού Συλλόγου Μεσοχωρίου στο Κάστρο Αγίας Παρασκευής.
Η τελευταία εβδομάδα του Ιουλίου αρχίζει με εγκαίνια έκθεσης βιβλίου στην παραλία Νεάπολης η οποία θα διαρκέσει από τη Δευτέρα 26/7 (τελετή εγκαινίων στις 9μμ) έως την 1η Αυγούστου.
Ακολουθεί ο χορός του Πολιτιστικού Συλλόγου Άνω Καστανέας «Το Αμπελάκι», στις 9μμ της Τρίτης 27/7, στο προαύλιο του δημοτικού σχολείου του χωριού.
Η έναρξη του 4ου Βατικιώτικου Συμποσίου θα γίνει την Παρασκευή 30/7 ώρα 9.15 το βράδυ στην Αγία Παρασκευή Μεσοχωρίου, με παρουσίαση μελέτης αναστήλωσης του Κάστρου Βατίκων και συναυλία της Νεκταρίας Καρατζή, στην οποία θα έχει φιλική συμμετοχή ο Βασίλης Καζούλης.
Τη δεύτερη μέρα του συμποσίου ( Σάββατο 31/7), που θα συνεχιστεί στην Πλαζ Νεάπολης, θα αναπτυχθεί στις 9.15μμ το θέμα  «Κοινωνία-Εκπαίδευση-Εργασία» και θα ακολουθήσει συναυλία αφιερωμένη στους μεγάλους έλληνες συνθέτες από τον Πάνο Μπούσαλη και το συγκρότημα «Νεφέλες». Την ίδια μέρα θα γίνουν επίσης, παιδικό πάρτυ με κλόουν στα Καλένια Λαχίου (έναρξη 7.30μμ) και ο χορός του Πολιτιστικού Εξωραϊστικού Συλλόγου Αγίου Γεωργίου, στο προαύλιο του δημοτικού σχολείου του χωριού (9.15).
Τον Αύγουστο το πρόγραμμα των εκδηλώσεων έχει ως εξής:
-Κυριακή 1η ώρα 9.15μμ: 3η μέρα του συμποσίου με θέμα «ποιότητα και ασφάλεια του ελαιολάδου»
και μουσική από το  σχήμα «Εν τέχνως Λαϊκό»
-Δευτέρα 2/8, 9.15μμ: 4η μέρα συμποσίου με τα «Λαογραφικά Βάτικα» και μουσική από το σύνολο Σταυρούλας Παυλομανωλάκου. Θα προηγηθούν, ώρα 9μμ, τα εγκαίνια έκθεσης ειδών λαϊκής τέχνης η οποία θα λειτουργήσει μέχρι τις 8/8 στην παραλία Νεάπολης.
-Τετάρτη 4/8, 9μμ: 5η μέρα συμποσίου με τις «Υδρογεωλογικές συνθήκες στην ευρύτερη περιοχή Βοιών».
- Πέμπτη 5/8, 9μμ: Παραδοσιακός καραγκιόζης στα Βελανίδια, από το Θέατρο Σκιών του Παναγιώτη Δεληγιάννη που θα παρουσιάσει το έργο «Ο Καραγκιόζης κουνιέρης».
-Παρασκευή 6/8 : Γλέντι του Συλλόγου Ψαράδων Ελίκας με ζωντανή ορχήστρα στο προαύλιο του Δημοτικού Σχολείου Ελίκας, στις 9μμ. Την ίδια ώρα στους Αγίους Αποστόλους το Θέατρο Σκιών του Παναγιώτη Δεληγιάννη θα παρουσιάσει το έργο «Ο Καραγκιόζης και ο γαμπρός του κουτιού». Στις 9.15 το βράδυ στο πλαίσιο του 4ου Βατικιώτικου Συμποσίου (6η μέρα) θα πραγματοποιηθεί στην πλάζ Νεάπολης, ομιλία για το «Παυλοπέτρι 2010» και μουσική εκδήλωση με τους Γιώργο Μπαρμπάγιαννη  και Ματίνα Δρακάκη.
-Σάββατο 7/8: Ετήσιο διήμερο πρωτάθλημα τάβλι από τον Σύνδεσμο Νεαπολιτών «Τα Βάτικα» (7-8/8), και έναρξη της έκθεσης της ομάδας Τέχνης «Καμώματα και Μουσαφίριδες» στο Δημοτικό Σχολείο Λαχίου, η οποία θα είναι επισκέψιμη μέχρι τις 13/8 από τις 8.30 έως τις 11 το βράδυ. Επίσης στις 7 το απόγευμα θα λάβει χώρα στο ξενοδοχείο «Limira Mare» εκδήλωση της Ομοσπονδίας Βατικιώτικων Συλλόγων Λακώνων Αττικής. Μετά την παρουσίαση της ομοσπονδίας, θα βραβευτούν η συγγραφέας κ.Ελένης Σαραντίτη για την προσφορά της στα ελληνικά γράμματα και ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών κ.Ευάγγελος Βελιτζέλος για την προφρορά του στην έρευνα και ανάδειξη του απολιθωμένου δάσους Αγ.Νικολάου, και στη συνέχεια η καθηγήτρια Προϊστορικής Αρχαιολογίας του
Πανεπιστημίου Αθηνών θα αναφερθεί στις έρευνες που πραγματοποιεί στην περιοχή των Βατίκων.  

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα