1ο Διεθνές Φεστιβάλ Jazz στην Καλαμάτα

Διοργανώνεται φέτος το καλοκαίρι στην Καλαμάτα το 1ο Διεθνές Φεστιβάλ Τζαζ, με την επωνυμία «Kalamata Jazz Festival» από τις 23...
Πέμπτη, 08 Ιούλιος 2010 03:00 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
1ο Διεθνές Φεστιβάλ Jazz στην Καλαμάτα

Διοργανώνεται φέτος το καλοκαίρι στην Καλαμάτα το 1ο Διεθνές Φεστιβάλ Τζαζ, με την επωνυμία «Kalamata Jazz Festival» από τις 23 έως και τις 25 Ιουλίου, με συμμετοχές μουσικών από την Ελλάδα και το εξωτερικό.
Το φεστιβάλ που τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Καλαμάτας, πραγματοποιείται σε εθελοντική βάση από ομάδα μουσικών και ενεργών πολιτών της πόλης, με την καλλιτεχνική και οργανωτική ευθύνη των μουσικών κ.κ Κώστα Γιαξόγλου και Βασίλη Κουτίβα και της αστικής μη-κερδοσκοπικής εταιρείας «Θαλλώ».
Αφετηρία αυτής της προσπάθειας αποτελεί η βαθιά αγάπη για το πολυδιάστατο ιδίωμα της τζαζ.  Μια ιδιαίτερη μορφή μουσικής έκφρασης, η οποία στηρίζεται στον αυτοσχεδιασμό, την επικοινωνία, την έκφραση έντασης και συναισθημάτων, πάνω στη στιγμή και τη συγχώνευση πολλών και διαφορετικών ειδών σε έναν παγκόσμια αναγνωρισμένο ήχο.     Η προσπάθεια αυτή έχει ξεκινήσει  στην Καλαμάτα τα τελευταία οκτώ χρόνια, οπότε πραγματοποιήθηκαν μια σειρά εκδηλώσεων και σεμιναρίων γύρω από τη τζαζ σε κλειστό κύκλο αρχικά και ευρύτερο αργότερα. Σ’ αυτές τις προσπάθειες, σταθερός αρωγός υπήρξε η μουσική σκηνή «Bassaviola» του κ. Τάκη Νικολόπουλου.   Ο νέος αυτός θεσμός, που ξεκινάει μόλις μια μέρα μετά τη λήξη του 16ου Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, θα πραγματοποιηθεί σε τρεις διαφορετικούς χώρους μέσα στην πόλη. Στο «Café Exis» στον Πεζόδρομο Βαλαωρίτου την Παρασκευή 23/7, στο «Πάρκο Σιδηροδρόμων-Αναψυκτήριο ΟΣΕ» το Σάββατο 24/7 και στο «Αμφιθέατρο Κάστρου Καλαμάτας» την Κυριακή 25 Ιουλίου.   Οι εκδηλώσεις της Παρασκευής και του Σαββάτου θα είναι ελεύθερες για το κοινό, ενώ η εκδήλωση του Κάστρου θα έχει είσοδο 12 ευρώ.  Στο διάλειμμα θα κεραστεί τοπικό κρασί από τη διοργάνωση, προσφορά της «Οινομεσσηνιακής».
Τη Δευτέρα 26 Ιουλίου, θα πραγματοποιηθεί μουσικό σεμινάριο «Jazz Clinic» με τους «Now vs Now»,  σε συνεργασία με το Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας στις 6 το απόγευμα.
Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν στα τηλέφωνα: 6937239492, 6934022165 και να επισκεφθούν τις ιστοσελίδες: www.kalamatajazz.gr, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. και  www.myspace.com/kalamatajazz.
 

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ
του ΚΥΡ
Το κλίκ της ημέρας
του ΚΥΡ
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα