Επετειακές εκδηλώσεις στην κοινότητα Ελαφονήσου

Τετραήμερος θα είναι και φέτος ο εορτασμός για την «Ένωση της Ελαφονήσου με την Ελλάδα» και  την επέτειο των εγκαινίων...
Τετάρτη, 30 Ιούνιος 2010 03:00 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Επετειακές εκδηλώσεις στην κοινότητα Ελαφονήσου

Τετραήμερος θα είναι και φέτος ο εορτασμός για την «Ένωση της Ελαφονήσου με την Ελλάδα» και  την επέτειο των εγκαινίων του ενοριακού ναού του νησιού, που τιμάται στη μνήμη του Αγίου Σπυρίδωνα.
Η έναρξη των εκδηλώσεων θα γίνει με γενικό σημαιοστολισμό των δημοσίων και ιδιωτικών καταστημάτων καθώς και κατοικιών, από το πρωί της Τρίτης 6ης Ιουλίου μέχρι τη δύση της Παρασκευής 9/7.
Την Τετάρτη 7 Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί μουσική βραδιά (ώρα 9μμ) ενώ ιδιαίτερα πλούσιο είναι το πρόγραμμα της επομένης.
Συγκεκριμένα την Πέμπτη 8/7, στις 8.15 το βράδυ η χορευτική ομάδα της Ελαφονήσου υπό την διδασκαλία της κ. Αντωνίας Τζερεφού, θα παρουσιάσει παραδοσιακούς χορούς. Αμέσως μετά (9.15) τη σκυτάλη θα πάρει το μουσικό σχήμα «Εν τέχνως Λαϊκό» με τους Ηλία Καπάκο (κιθάρα-λαούτο-φωνή), Γιώργο Κόκκορη (μπουζούκι-κιθαρολαούτο-φωνή), Σπύρο Καππάκο (ακορντεόν-πιάνο), Γιώργο Δέμελλο (μπουζούκι-μπαγλαμά-κιθάρα-φωνή), Δανάη Γιαννίση (φωνή), Χρίστο Λυκουρέζο (κρουστά) και Ιωάννη Βούκλιζα (μπάσο).
Στον ενοριακό του Αγίου Σπυρίδωνα θα τελεστεί το πρωί της Παρασκευής 9/7, αρχιερατική θεία λειτουργία χοροστατούντος του σεβασμιώτατου μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευσταθίου και θα ακολουθήσει δοξολογία, λιτάνευση της ιεράς εικόνας και επιμνημόσυνη δέηση. Στη συνέχεια επίσημοι και κοινό θα μεταβούν στο χώρο του Ηρώου, όπου θα κατατεθούν στεφάνια, θα εκφωνηθεί ο πανηγυρικός της ημέρας από τον πρόεδρο της κοινότητας κ. Χαράλαμπο Λιάρο και η τελετή θα ολοκληρωθεί με την ανάκρουση του εθνικού μας ύμνου.
Μετά το πέρας των ανωτέρω η Κοινότητα Ελαφονήσου θα παραθέσει γεύμα στους προσκεκλημένους της.



 

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti