Επετειακό λεύκωμα για το Γιάννη Ρίτσο

Μια εξαιρετική έκδοση αφιερωμένη στον «ποιητή της Ρωμιοσύνης» κυκλοφόρησε το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου, στο πλαίσιο των επετειακών εκδηλώσεων για το...
Τετάρτη, 30 Ιούνιος 2010 03:00 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Επετειακό λεύκωμα για το Γιάννη Ρίτσο

Μια εξαιρετική έκδοση αφιερωμένη στον «ποιητή της Ρωμιοσύνης» κυκλοφόρησε το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου, στο πλαίσιο των επετειακών εκδηλώσεων για το έτος Ρίτσου 2009.
Το λεύκωμα «Γιάννης Ρίτσος 2009: Εκατό χρόνια από τη γέννησή του» καταγράφει βήμα-βήμα την πολυτάραχη ζωή του μεγάλου Έλληνα-Μονεμβασιώτη ποιητή, άμεσα συνυφασμένη με το μνημειώδες έργο του, μέσα από ένα πλούσιο ενημερωτικό αλλά και σπάνιο φωτογραφικό υλικό.
Την έκδοση (120 σελίδων) επιμελήθηκαν με ιδιαίτερη φροντίδα η φιλόλογος-συγγραφέας κ. Χρύσα Προκοπάκη, ο ομότιμος καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών-συγγραφέας κ. Γιώργος Γιατρομανωλάκης και η βιβλιογράφος κ. Αικατερίνη Μακρυνικόλα.
Είναι η πρώτη φορά που δημιουργείται για κάποιο συγγραφέα ένα τόσο πλήρες αρχείο που περιλαμβάνει στοιχεία βιογραφίας του ποιητή, ανθολογημένα αποσπάσματα του έργου του, συναγωγή κριτικών μελετών, συγκέντρωση βιβλιογραφικών στοιχείων που αφορούν το βίο και το έργο του Γιάννη Ρίτσου (1909-2009) και ποικίλο πολυμεσικό υλικό (φωτογραφικά, ηχητικά και άλλα ντοκουμέντα).
Το λεύκωμα διατίθεται σε επιλεγμένα βιβλιοπωλεία στην τιμή των 15 ευρώ, ενώ διατίθεται προς ανάγνωση σε ηλεκτρονική μορφή, στον κόμβο του ΕΚΕΒΕ: www.ekebi.gr., επιμελημένο από τη φιλόλογο κ. Αγγέλα Γιώτη, σε συνεργασία με τον καθηγητή ΑΠΘ-Freie Universitat Βερολίνου κ. Μίλτο Πεχλιβάνο.
 

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Σπανός Γεώργιος