«Γιορτή πορτοκαλιού 2010» στη Στεφανιά Δήμου Σκάλας

Για ακόμα μία χρονιά, ο Σύλλογος Γυναικών Στεφανιάς διοργανώνει την καθιερωμένη «Γιορτή Πορτοκαλιού» σε συνεργασία με το Δήμο Σκάλας, παρουσιάζοντας...
Σάββατο, 12 Ιούνιος 2010 03:00 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
«Γιορτή πορτοκαλιού 2010» στη Στεφανιά Δήμου Σκάλας

Για ακόμα μία χρονιά, ο Σύλλογος Γυναικών Στεφανιάς διοργανώνει την καθιερωμένη «Γιορτή Πορτοκαλιού» σε συνεργασία με το Δήμο Σκάλας, παρουσιάζοντας ένα πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων που θα διαρκέσουν από τις 23 Ιουνίου έως τις 4 Ιουλίου.
Πρόκειται για ένα ενημερωτικό και ψυχαγωγικό τετραήμερο γεμάτο εικόνες, ήχους και γεύσεις του τόπου μας και του λακωνικού πορτοκαλιού.
Την έναρξη των εκδηλώσεων θα σηματοδοτήσει την Τετάρτη 23 Ιουνίου ο μέγας αρχιερατικός εσπερινός, που θα ψαλλεί στις 7.30΄ το απόγευμα στον Αϊ-Γιαννάκη Τρινήσων, χοροστατούντος του σεβασμιωτάτου μητροπολίτη μας κ. Ευσταθίου.
Η επίσημη ωστόσο αυλαία της εορτής, θα ανοίξει την Τετάρτη 30 Ιουνίου και ώρα 8.30 το βράδυ, στον προαύλιο χώρο του Δημοτικού Σχολείου Στεφανιάς, ενώ στη συνέχεια θα ακολουθήσουν τα εγκαίνια της έκθεσης «Αντικειμένων Λαϊκής Τέχνης» (παραδοσιακών γεωργικών εργαλείων και ειδών οικοτεχνίας-χειροτεχνίας).
Η έκθεση που θα είναι ανοιχτή καθ’ όλη τη διάρκεια της γιορτής από τις 7 το απόγευμα έως τις 9 το βράδυ, είναι αφιερωμένη στη συλλογή του κ. Δημήτρη Διαμαντάκου και κατοίκων της Στεφανιάς.
Εν συνεχεία, η πρόεδρος του Συλλόγου κ. Δήμητρα Ματρογιαννάκου θα απευθύνει χαιρετισμό.
Συμμετοχή στην εκδήλωση θα έχουν και οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι Γυναικών του νομού Λακωνίας, που θα προσφέρουν φαγητά και γλυκά με βάση το πορτοκάλι.
Τέλος, η βραδιά θα κλείσει με συναυλία της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Δήμου Σπαρτιατών, την οποία θα διευθύνει ο αρχιμουσικός κ. Σαράντος Κανελλάκος.
Πέμπτη 1 Ιουλίου: Ομιλία θα πραγματοποιηθεί στο Πνευματικό Κέντρο του χωριού στις 8.30΄ το απόγευμα με θέμα «Βιολογική Γεωργία, Παρόν και Μέλλον», από τον επίκουρο καθηγητή βιολογικής γεωργίας του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Δημήτρη Μπιλάλη.
Μετά το πέρας της ομιλίας, ο Χορευτικός και Γυμναστικός Σύλλογος Γυθείου «Τερψιχώρη», θα παρουσιάσει στην κεντρική πλατεία του χωριού νησιώτικους χορούς.
Σάββατο 3/6: Φιλικό αγώνα με την ΑΕ Δήμου Σκάλας θα δώσει στις 6 το απόγευμα στο γήπεδο της Στεφανιάς, η ποδοσφαιρική ομάδα του χωριού «Τρινασιακός».
Κυριακή 4 Ιουλίου: Η χορευτική ομάδα Στεφανιάς θα παρουσιάσει στις 9.00 μμ λαϊκούς χορούς, ενώ η βραδιά θα συνεχιστεί με λαϊκό γλέντι, κατά τη διάρκεια του οποίου θα γίνει και η κλήρωση του πολυλαχείου στον προαύλιο χώρο του Δημοτικού Σχολείου Στεφανιάς. Μάλιστα, οι χυμοί που θα προσφερθούν στην όμορφη βραδιά, είναι μία προσφορά του συνεταιρισμού «Αμυκλών Λακωνίας».

 

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ
του ΚΥΡ
Το κλίκ της ημέρας
του ΚΥΡ
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα