Η ετήσια έκθεση βιβλίου Πειραιά

Στο Πασαλιμάνι οι εκδόσεις «Αδούλωτη Μάνη»
Πέμπτη, 10 Ιούνιος 2010 03:00 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Η ετήσια έκθεση βιβλίου Πειραιά

Αύριο Παρασκευή 11/6 ανοίγει τις πύλες της η «24η Έκθεση Βιβλίου» με οργανωτή το Σύλλογο Βιβλιοχαρτοπωλών και Εκδοτών Πειραιά, υπό την αιγίδα του υπουργείου Πολιτισμού και με την συνεργασία της Νομαρχίας και του Δήμου Πειραιά.
Πρόκειται για την ετήσια έκθεση βιβλίου που φιλοξενείται  στο γραφικό Πασαλιμάνι, δίνοντας την ευκαιρία για μια βραδινή βόλτα δίπλα στη θάλασσα με καράβι …το βιβλίο και τη γνώση, πιστούς και χρήσιμους συντρόφους σε εύκολους αλλά και σε δύσκολους καιρούς.
Στη σημαντική αυτή διοργάνωση το «παρών» θα δώσει και φέτος ο εκδοτικός οίκος «Αδούλωτη Μάνη», του Γ.Π. Δημακόγιαννη πραγματοποιώντας μια ακόμη πνευματική και πολιτιστική εξόρμηση μακριά από την ιστορική πυργοστόλιστη έδρα του (Αρεόπολη).
Άλλωστε ο Πειραιάς  θεωρείται από πολλούς «πρωτεύουσα της Μάνης», λόγω  της πολυπληθούς και συμπαγούς μανιάτικης κοινότητάς του.
Οι εκδόσεις «Αδούλωτη Μάνη» μέσω του περιπτέρου τους (Νο 37) στην έκθεση, θα διαθέτουν πλήθος νέων και παλαιών βιβλίων, CD και DVD για τη Μάνη και τις γύρω περιοχές Λακωνίας και Μεσσηνίας μαζί με τους σχετικούς καταλόγους, ενώ έχουν προγραμματιστεί και βραδιές γνωριμίας με μανιάτες και φιλομανιάτες πνευματικούς δημιουργούς.
Θα υπάρχουν εξάλλου βιβλία από την «Εταιρεία Λακωνικών Σπουδών» τού ακαταπόνητου Δικαίου Βαγιακάκου, από τις εκδόσεις «Ιδιομορφή» (της Σπάρτης) καθώς και γνωστών συγγραφέων όπως των Σαράντου Καργάκου, Χρίστου Γούδη, Κυριάκου Κάσση, Κώστα Κόμη, Αντώνη Ξεπαπαδάκου, Δημητρίου Κοκκινάκη, Θεόδωρου Μπρεδήμα, Κατερίνας Καριζώνη, Νίκου Καλαποθαράκου, κ.ά. Επίσης και πέντε τίτλοι από τα σπουδαία και δυσεύρετα πλέον βιβλία του αείμνηστου μανιάτη συγγραφέα-ιστορικού Ανάργυρου Κουτσιλιέρη.
Στο περίπτερο της «Αδούλωτης Μάνης» οι επισκέπτες θα απολαύσουν και τέσσερα εξαιρετικά βιβλία τοπικής παραδοσιακής κουζίνας: «Γεύσεις Μάνης, με λαογραφικά στοιχεία» της Κατερίνας Εξαρχουλέα-Γεωργιλέα, «Παραδοσιακές συνταγές των Βατίκων» της Χρυσούλας Καρκάνη- Σούμπαση, «Γεύσεις της Λακωνικής γης, από το μέλανα ζωμό στο σύγγλινο» της Μαρίας Καράμπελα και το νέο βιβλίο «Συνταγές Μάνης, από το Χθες και το Σήμερα» της Βούλας Κυριακέα.
Σημειώνεται ότι σε όποιον προμηθεύεται οτιδήποτε από το περίπτερο  και ανάλογα με το ύψος των αγορών του θα του προσφέρονται δωρεάν έντυπα, βιβλία, CD και DVD.
Στη φετινή έκθεση του Πειραιά που θα λειτουργεί μέχρι την Κυριακή 27 Ιουνίου καθημερινά από τις 7 το απόγευμα μέχρι τις 11 το βράδυ, η «Αδούλωτη Μάνη» εκπροσωπεί την ελλαδική περιφέρεια, όντας ο μοναδικός εκδοτικός οίκος με έδρα εκτός του Λεκανοπεδίου Αττικής.
Το μήνυμα που στέλνει ο εκδότης της «Αδούλωτης Μάνης» κ. Δημακόγιαννης με την ευκαιρία της συμμετοχής στην έκθεση είναι ότι «η ποιοτική σύνδεση με όλα τα στοιχεία που συναποτελούν τις ρίζες και την παράδοσή μας, αποτελεί πραγματική πυξίδα ζωής και αποτελεσματική άμυνα ιδιαίτερα σε καιρούς κρίσης. Η γνώση είναι η μόνη δύναμη και το βιβλίο ήταν και παραμένει το αξιολογότερο και φθηνότερο διαχρονικό δώρο, στον εαυτό μας και σε ανθρώπους που αγαπάμε».
 

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ
του ΚΥΡ
Το κλίκ της ημέρας
του ΚΥΡ
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα