Η τέχνη δίνει χρώμα στους χώρους του Γηροκομείου Σπάρτης «Οι Άγιοι Ανάργυροι»

Σε μια δύσκολη συγκυρία για τον τόπο που έχει καταστήσει την καθημερινότητα των ελλήνων ακόμα πιο σύνθετη, κοινωφελή ιδρύματα όπως...
Τετάρτη, 09 Ιούνιος 2010 03:00 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Η τέχνη δίνει χρώμα στους χώρους του Γηροκομείου Σπάρτης «Οι Άγιοι Ανάργυροι»

Σε μια δύσκολη συγκυρία για τον τόπο που έχει καταστήσει την καθημερινότητα των ελλήνων ακόμα πιο σύνθετη, κοινωφελή ιδρύματα όπως το Γηροκομείο Σπάρτης «οι Άγιοι Ανάργυροι» έχουν αρχίσει να πλήττονται πολλαπλά εν μέσω της οικονομικής κρίσης.  Δεν είναι σχήμα υπερβολής το να πούμε ότι έχει αρχίσει ένας πραγματικός αγώνας επιβίωσης με βασικό μέλημα του ιδρύματος να εξακολουθήσει η παροχή υψηλής ποιότητας υπηρεσιών προς τους ηλικιωμένους τροφίμους του.
Σε αυτή ακριβώς τη δύσκολη καμπή, το ίδρυμα είναι πιο ανοιχτό παρά ποτέ στην οιαδήποτε προσφορά και στήριξη από πλευράς των πολιτών, των επαγγελματιών, των εθελοντών αλλά και των φορέων. Μια τέτοια πρωτοβουλία που αποτυπώνει το πώς ο καθένας μπορεί να συμβάλλει με τον τρόπο του και από το χώρο του στην καθημερινότητα των ηλικιωμένων υπήρξε η προσφορά του συμπολίτη μας καλλιτέχνη και επιμελητή Πάνου Παπαδολιά.
Ο κ. Παπαδολιάς προσέγγισε το προεδρείο και τη διεύθυνση του ιδρύματος τον προηγούμενο Δεκέμβριο με την πρόταση να δωρίσει και να τοποθετήσει στους κοινόχρηστους χώρους πίνακες του με στόχο να ομορφύνει η καθημερινότητα των ηλικιωμένων. Το Φεβρουάριο το όλο σχέδιο απέκτησε επιπλέον δυναμική όταν ο διεθνούς φήμης ελληνοαμερικανός εικαστικός Στήβεν Αντωνάκος, σε επαφή του με τον κ. Παπαδολιά, του ανακοίνωσε την πρόθεση του να δωρίσει τέσσερα κολλάζ στο Γηροκομείο. Ο παράξενος αυτός «συντονισμός» δρομολογήθηκε τους ακόλουθους μήνες με κατάληξη την προηγούμενη εβδομάδα όταν ο κ. Παπαδολιάς δούλεψε στο χώρο του ιδρύματος για δυο ημέρες.
Αφού επανασχεδίασε το υπάρχον υλικό που ήταν στους τοίχους, γκρουπάροντας λχ τους δωρητές του Γηροκομείου, τοποθέτησε τους τέσσερεις πίνακες του κ. Αντωνάκου και τους δεκαεπτά δικούς του με τέτοιο τρόπο ώστε να τους χαρούν οι τρόφιμοι και στους δυο ορόφους του ιδρύματος. Το ίδρυμα ευχαριστεί θερμά τους δυο καλλιτέχνες για την πρωτοβουλία τους, δείγμα αγάπης και αλληλεγγύης προς τους ανθρώπους της τρίτης ηλικίας. Για όλους τους εργαζόμενους εξάλλου, η κίνηση αυτή είχε εξίσου σημαντική διάσταση. Η δημιουργία μιας άλλης «ατμόσφαιρας» μέσα στους χώρους του Γηροκομείου είναι εξίσου αξιοσημείωτη με την αίσθηση ότι υπάρχουν πολίτες που αναγνωρίζουν και στηρίζουν, όπως μπορούν, το έργο μας.
Το Γηροκομείο Σπάρτης «Οι Άγιοι Ανάργυροι» έχει πάντα ανοιχτές τις πόρτες του στους ανθρώπους της τρίτης ηλικίας και εισερχόμενοι σε μια φάση «εξωστρέφειας» προσκαλούμε τους σπαρτιάτες και τους λάκωνες να σταθούν στο πλευρό μας και στο πλευρό των ηλικιωμένων συμπολιτών μας.
Για πληροφορίες επικοινωνείτε με τη διευθύντρια του ιδρύματος κ. Τούλα Πανάγου και στο τηλέφωνο 27310-26555.
                                            «Ένας ηλικιωμένος είναι δυο φορές παιδί» Ουίλιαμ Σαίξπηρ

 

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ
του ΚΥΡ
Το κλίκ της ημέρας
του ΚΥΡ
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα