Αναγγελία έδρας του Διαπολιτισμικού

Ευρωμεσογειακού Κέντρου για την UNESCO
Πέμπτη, 18 Φεβρουάριος 2010 02:00 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Αναγγελία έδρας του Διαπολιτισμικού

Το Σάββατο 12/2 το πρωί, στην αίθουσα τελετών του Δημαρχείου Σπάρτης, έγινε η αναγγελία της εγκατάστασης της έδρας του Διαπολιτισμικού Ευρωμεσογειακού Κέντρου για την UNESCO στη Σπάρτη και το Μυστρά.
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Σπαρτιατών κ. Χρ. Πλείωτας και ο δήμαρχος Μυστρά κ. Δ. Αποστολάκος, έπειτα από ομόφωνες αποφάσεις των μελών του ΔΣ και των δυο δήμων, αποδέκτηκαν την πρόταση η Σπάρτη και ο Μυστράς να αποτελέσουν την έδρα του Διαπολιτισμικού Μεσογειακού Κέντρου και της Ακαδημίας Τεχνών και Επιστήμης της UNESCO.
Με την σειρά του ο αντιδήμαρχος Σπαρτιατών κ. Καλομοίρης εξήρε τη σημασία της εγκατάστασης της έδρας, καθώς πρόκειται για ένα οργανισμό με εκπαιδευτικό, επιστημονικό και πολιτιστικό φορέα, που σκοπός του είναι η παγίωση της παγκόσμιας ειρήνης και η βελτίωση της ποιότητας ζωής των ανθρώπων.
Η πρόεδρος του διεθνούς, Επιστημονικού και διαπολιτισμικού κέντρου για την UNESCO κ. Τιτίκα Στασινοπούλου τόνισε τους σημαντικούς λόγους δημιουργίας της Έδρας, ενώ ανέφερε χαρακτηριστικά ότι θα λειτουργήσει ως «Δούρειος Ίππος», προκειμένου να φέρει στην Ελλάδα το διαπολιτισμικό διάλογο για την UNESCO. Επίσης αναφέρθηκε στη καθοριστική σημασία που έχει η ανάπτυξη τέτοιων κέντρων, καθώς συμβάλλουν και ενθαρρύνουν την συμμετοχή στα κοινωνικά δρώμενα αλλά και στην καλλιέργεια οικολογική συνείδησης.
Αυτό που σημειώθηκε από όλους τους παρευρισκόμενους  στην εκδήλωση, είναι ότι το Κέντρο θα δώσει ώθηση στην ανάπτυξη του τόπου, στον τουρισμό με τις δραστηριότητες που θα πραγματοποιηθούν, ενώ παράλληλα  θα επιφέρει και οικονομικά οφέλη.
Θα πρέπει αυτή η προσπάθεια να στηριχθεί οικονομικά και ηθικά από όλους, τόσο από την Πολιτεία όσο και από την τοπική κοινωνία.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti