Μην πάθουμε ότι οι άλλοι...



Πέμπτη, 26 Μάρτιος 2020 16:58 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Επιστήμονες εκτιμούν ότι δυο συν μια χώρες βιώνουν πλέον την "ανοσία αγέλης", δηλαδή δεν μπορούν πια να ελέγξουν τον κορωνοϊό που έχει εξαπλωθεί σε μεγάλο ποσοστό των πολιτών τους με αποτέλεσμα σύντομα  να έχουν τεράστιο αριθμό νεκρών. Πρόκειται για την Βρετανία και Τουρκία ενώ ακολουθούν οι ΗΠΑ.

Για τη Βρετανία οι επιστήμονες σοκάρουν λέγοντας ότι δεν υπάρχει πια λόγος για μέτρα καραντίνας αφού το 50% των πολιτών, έχουν γίνει μεταφορείς του ιού. Προβλέπουν δε ότι στη χώρα θα καταρρεύσει το σύστημα Υγείας και ο τελικός απολογισμός νεκρών θα ξεπεράσει τις 150.000.
Στην Τουρκία  η κατάσταση είναι χειρότερη. Ο Ερντογάν δεν πήρε κανένα μέτρο αποκρύπτοντας τα κρούσματα και ο κορωνοϊός έχει εξαπλωθεί δραματικά. Τουλάχιστον 32 εκατομμύρια άτομα αναμένεται να μολυνθούν από τον κορωνοϊό που σημαίνει 150-600 χιλιάδες άνθρωποι είναι πιθανό να πεθάνουν», σύμφωνα με τον καθηγητή στο πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν, Ονούρ Μπασέρ.
Μιλώντας στην τουρκική υπηρεσία της Deutsche Welle, ο Τούρκος καθηγητής εκτίμησε ότι «1.6 εκατομμύρια άτομα θα χρειαστούν νοσηλεία εξαιτίας του κορονοϊού, ενώ τουλάχιστον 640.000 άνθρωποι θα χρειαστούν νοσηλεία σε μονάδα εντατικής θεραπείας, την ώρα που η Τουρκία διαθέτει μόνο 40.000»

Την ίδια στιγμή οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής μετατρέπονται στο κέντρο της πανδημίας με ένα στα τρία κρούσματα παγκοσμίως να καταγράφονται στη χώρα, την ώρα που ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ αρνείται να αντιμετωπίσει το πρόβλημα και οι κυβερνήτες των πολιτειών λαμβάνουν μέτρα χωρίς καμία ομοσπονδιακή καθοδήγηση.
 Στις παραπάνω χώρες ο κορωνοϊός θα μπει στα σώματα του 60% του πληθυσμού (όπως είχε προβλέψει και η Άγκελα Μέρκελ). Η συντριπτική πλειοψηφία θα το ξεπεράσει εύκολα ή δύσκολα, όμως σοκαριστικός θα είναι ο τελικός αριθμός των νεκρών.

Με βάση τα παραπάνω, στην Ελλάδα ίσως τα καταφέρουμε αν α) Συνεχίσουμε το "μένουμε σπίτι" και β) "κλειδώνονται" αμέσως τα εισαγόμενα περιστατικά που διασκορπίζονται στην ενδοχώρα γ) προστατευθούν οι γιατροί και το προσωπικό στο σύστημα Υγείας.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΘΡΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti