Η τετραπλή κρίση και η αντιπολίτευση

Πέμπτη, 24 Σεπτέμβριος 2020 19:55 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη όταν ανέλαβε πέρυσι την εξουσία φάνηκε να έχει ένα πλήρες σχέδιο για την ανασυγκρότηση της οικονομίας και της χώρας. Τα πρώτα δείγματα ήταν εξαιρετικά, οι δημοσκοπήσεις έδειχναν ότι οι πολίτες ενέκριναν την προσπάθεια, ήρθε όμως μια ΤΕΤΡΑΠΛΗ κρίση που ανέτρεψε τα πάντα.

Η τουρκική επίθεση κατά της χώρας, η πανδημία του κορωνοϊού, οι σοβαρές οικονομικές επιπτώσεις, και οι θεομηνίες λόγω της κλιματικής αλλαγής, συνθέτουν την τέλεια καταιγίδα που απορροφά την ενέργεια της κυβερνητικής προσπάθειας και έβαλε σε δεύτερη μοίρα τα περισσότερα από όσα προγραμμάτιζε.

Ο κ. Μητσοτάκης απεδείχθη ικανός στην διαχείριση αυτής της τετραπλής αιφνίδιας κρίσης που μπορεί να είναι και πενταπλή αν συνυπολογίσουμε το προσφυγικό που πάντως το κληρονόμησε, δηλαδή το γνώριζε (αλλά και αυτό το διαχειρίζεται καλά).
Η αντιπολίτευση δεν αναγνωρίζει τίποτε στην κυβέρνηση αλλά στην Ευρώπη βλέπουν μια "άλλη Ελλάδα"

Σε άρθρο στην ελβετική Neue Zürcher Zeitung με τον τίτλο «Οι νέοι ήρωες της Ευρώπης» γίνεται μνεία στα πολλά μέτωπα που καλείται να αντιμετωπίσει η χώρα. Το σχόλιο είναι ενδεικτικό: 

«Κανείς δεν θα το πίστευε για την Ελλάδα. Ελέγχει αλλού λιγότερο, αλλού περισσότερο όλες αυτές τις κρίσεις. Είναι η Ελλάδα εκείνη που αποκρούει τις στρατιωτικές επιθέσεις της Τουρκίας, οι οποίες βασικά απευθύνονται σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Είναι η Αθήνα εκείνη που αντιστάθηκε στις προσπάθειες εκβιασμού του Τούρκου προέδρου, ο οποίος επιχείρησε να κατευθύνει προσφυγικές ροές προς την Ευρώπη. Ενώ πριν από λίγα χρόνια ήταν ο ασθενής της Ευρώπης, σήμερα οι Έλληνες έχουν γίνει ασπίδα άμυνας κατά του Ερντογάν και των προσφύγων (που έστειλε).

Τα υποτιμητικά πρωτοσέλιδα της Bild στο απόγειο της δημοσιονομικής κρίσης "Δεν θα πάρετε ψίχουλο από μας" ή "Πουλήστε τα νησιά σας χρεοκοπημένοι Έλληνες" διαβάζονται σήμερα σαν από μια άλλη, μακρινή εποχή".

Είναι κρίμα σε αυτή την πολλαπλή κρίση το πολιτικό σύστημα να μην μπορεί να συνεργαστεί, να επιδοκιμάσει, να συνεισφέρει με προτάσεις. Ακόμα και τώρα το μόνο που κάνει, είναι να πριονίζει την καρέκλα όποιου κυβερνά.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΘΡΑ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Spartaland