Ο πάντα αδιόρθωτος ασθενής Τραμπ

Δευτέρα, 05 Οκτώβριος 2020 19:00 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Διεθνείς αναλυτές εκτιμούν ότι μετά την ασθένεια Τραμπ, τρία είναι τα σενάρια στις ΗΠΑ. Το πρώτο είναι να διευρυνθεί η επερχόμενη εκλογική ήττα του Τραμπ επειδή από την αρχή της πανδημίας την παρουσίαζε ως "κάτι ασήμαντο που σύντομα θα εξαφανιστεί".

Να πληρώσει δηλαδή το γεγονός ότι κυκλοφορούσε χωρίς μάσκα, διοργάνωνε συγκεντρώσεις χωρίς κανένα μέτρο προστασίας, χλεύαζε τον Μπάιντεν που "ενώ έκανε πλαστική προσώπου φοράει μάσκα" κ.α.
Το δεύτερο σενάριο είναι το αντίθετο. Ο Τραμπ να βγει σύντομα από το νοσοκομείο και να ισχυριστεί: "είναι όπως σας το έλεγα, μια γριπούλα". Σε αυτή την περίπτωση, να αυξήσει τα ποσοστά του όπως έγινε με τον Μπολσονάρο στη Βραζιλία (που όμως δεν μπήκε ποτέ σε νοσοκομείο).

Το τρίτο σενάριο, είναι ο Τραμπ να νοσήσει βαριά και οι ΗΠΑ να βιώσουν μια δυνατή πολιτική κρίση για την οποία δεν υπάρχει σχέδιο αντιμετώπισης.

Προσωπικά πιστεύω ότι υπάρχει και ένα τέταρτο σενάριο, να φτάσουμε μέχρι τις εκλογές χωρίς να αλλάξει τίποτε στις προθέσεις των πολιτών. Να ηττηθεί δηλαδή ο Τραμπ λες και δεν ασθένησε ποτέ.
Ωστόσο υπάρχει κάτι πιο ενδιαφέρον να σκεφτεί κανείς. Θα μπορούσε ο κατατρομοκρατημένος Τραμπ να βελτιωθεί με αφορμή την εμπειρία που βιώνει; Θα μπορούσε να αναγνωρίσει π.χ. τα λάθη του με τον κορωνοϊό; Όχι είναι η βέβαιη απάντηση. 

Σε μήνυμα μέσα από το Νοσοκομείο ο αδιόρθωτος Τραμπ είπε το απίστευτο: "Εκτέθηκα στον κορωνοίό γιατί είμαι αρχηγός της χώρας και δεν μπορώ να δειλιάζω" (!).
Ακόμα και στο κρεβάτι του πόνου δεν έχει τίποτε να πει για το ρεκόρ των 211.000 νεκρών στις ΗΠΑ, την ξέφρενη μετάδοση της πανδημίας μέσα στον Λευκό Οίκο και τη δυνατότητα ούτε ο ίδιος να νοσήσει και πολλοί να μην είχαν χάσει τη ζωή τους αν ήταν ένας υπεύθυνος άνθρωπος.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΘΡΑ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Spartaland