Τι δείχνουν και οι νέες δημοσκοπήσεις

Πέμπτη, 14 Ιανουάριος 2021 20:50 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Μια νέα δέσμη δημοσκοπήσεων έχει έρθει στη δημοσιότητα. Πρόκειται για τις πρώτες δημοσκοπήσεις της χρονιάς και αφού παρήλθε η περίοδος των εορτών. Όλες οι δημοσκοπήσεις συμφωνούν στη μεγάλη διαφορά ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ (μέχρι και 18,6%), στην κυριαρχία Μητσοτάκη με πρωτόγνωρα ποσοστά άνω του 50% και στην καθήλωση του ΚΙΝΑΛ που ενώ βλέπει τον ΣΥΡΙΖΑ στο 20%, μένει και αυτό στο 6,5%. Δεν κερδίζει τίποτε.
 
Λέγεται (δεν είναι επιβεβαιωμένο), πως ο Αϊνστάιν είπε πως ηλιθιότητα είναι να προσπαθείς με τον ίδιο ακριβώς τρόπο να αλλάξεις ένα αποτέλεσμα (πάντα το ίδιο θα έρχεται). Αυτό είναι και το κύριο μήνυμα των δημοσκοπήσεων.
 
- Ο μεν ΣΥΡΙΖΑ εξακολουθεί με ψεύδη, τερατολογίες και καταγγελίες για τα πάντα, να δει αύξηση των ποσοστών του. Το κάνει ενάμισι χρόνο και ενώ αντιθέτως έχει φτάσει στο 20%, δεν το αλλάζει. Είναι πλέον γεγονός ότι δεν μπορεί να λειτουργήσει διαφορετικά, άρα έτσι θα πορεύεται. Χωρίς σχέδιο, χωρίς προτάσεις και πείθοντας όλο και λιγότερους.
 
- Στο ΚΙΝΑΛ ακόμα να καταλάβουν ότι η χώρα πολιτικά έχει εισέλθει στο γερμανικό μοντέλο: Οι Χριστιανοδημοκράτες (ΝΔ), θα κινούνται μόνιμα μεταξύ 34% και 43% και όποτε χρειάζεται θα συγκυβερνούν με τους σοδιαλδημοκράτες. Τι πιστεύουν στο ΚΙΝΑΛ; Ότι το 6,5% που έχουν θα γίνει 40%;
Δεν αντιλαμβάνονται ότι αν συγκυβερνήσουν α) Θα αυξήσουν τα ποσοστά τους γοργά προς την δεύτερη θέση β) Θα εφαρμόζουν πολιτικές τους. Οι ίδιες οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι η συντριπτική πλειοψηφία των ψηφοφόρων του ΚΙΝΑΛ θέλει συνεργασία με τη ΝΔ. Αυτοί... ξέρουν.
 
Φυσικά υπάρχει και η παράμετρος Μητσοτάκης. Από τον Ιανουάριο του 2016, πέρασε μπροστά στις δημοσκοπήσεις και από τον Τσίπρα και από τον ΣΥΡΙΖΑ, κάτι επίσης πρωτοφανές. Το έγγραφα από τότε: Ο Μητσοτάκης είναι ΑΛΛΟΣ παίκτης. Κι όμως: Η εθελοτυφλούσα Αριστερά το αγνόησε. Οι αρλούμπες τους στα τηλεπαράθυρα είχαν μεγαλύτερη σημασία, από το να αξιολογήσουν τι ερχόταν.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΘΡΑ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Spartaland