Μια θλιβερή και προσβλητική προσέγγιση

Τετάρτη, 27 Ιανουάριος 2021 17:52 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Αυτή την φορά ο κ. Μαραντζίδης ξεπέρασε τον ίδιο του τον εαυτό. Σοβαρά - σοβαρά εξισώνει τον Ελευθέριο Βενιζέλο, τον Κωνσταντίνο Καραμανλή και τον Ανδρέα Παπανδρέου με τον…Αλέξη Τσίπρα. και γράφει (Καθημερινή): «Όλοι αυτοί επέστρεψαν στην κυβέρνηση, αφού προηγουμένως έχασαν εκλογές, γιατί να μην επιστρέψει και ο Τσίπρας»;
 
Έχω αναφερθεί και πάλι στον κ. Μαραντζίδη ο οποίος έχει εξαιρετικό κείμενο αλλά αυτό δεν μπορεί να τον βοηθήσει σε τέτοιες τερατολογίες. Τότε είχα στηλιτεύσει τον έωλο ισχυρισμό του ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να επιστρέψει στην εξουσία διότι είναι πλέον το άλλο άκρο στο πολιτικό δίπολο της χώρας.
 
Έγραφα τότε ότι ο κ. Μαραντζίδης "ξέχασε" ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ψευδόταν, δεν είχε σχέδιο για τίποτε, η χώρα ήταν απελπιστικά ακυβέρνητη, τα σύνορα ήταν σουρωτήρι και πολλά άλλα που στο τέλος έφεραν την... επάρατη Δεξιά στην εξουσία με 40% και αυτοδυναμία. Δικό τους τον έργο αλλά τώρα λένε ότι δεν υπηρέτησαν το... κομματικό κράτος γι αυτό έχασαν! Επίσης έγραφα ότι και σαν αντιπολίτευση συνεχίζει τα ίδια, αλλά ούτε αυτό το συνυπολογίζει ο κ. Μαραντζίδης..
 
Ο χρόνος με δικαίωσε. Ο ΣΥΡΙΖΑ λόγω της μόνιμης ανεπάρκειάς του κινείται τώρα στο 19%-23% σε όλες τις δημοσκοπήσεις. Πώς να επιστρέψεις στην εξουσία όταν ούτε στα λόγια πια δεν έχεις τι να πεις;
 
Τώρα ο κ. Μαραντζίδης ισχυρίζεται ότι ο Τσίπρας μπορεί να επιστρέψει σαν πρωθυπουργός. Πάλι "ξεχνάει" ότι ο Τσίπρας είναι που απέτυχε εκκωφαντικά να κρατηθεί στην εξουσία. Αυτό που του χάρισαν τσάμπα οι μνημονιακές συνθήκες και τα ψέματα του (καταργώ το μνημόνιο),  τα έχασε από τον Φεβρουάριο του 2016 όταν στις δημοσκοπήσεις πέρασε για πάντα δεύτερος. Μετά απλώς ήρθαν οι εκλογές να τις επιβεβαιώσουν.
 
Η δε σύγκριση με τρία τέρατα της ελληνικής πολιτικής μας ιστορίας είναι ύβρις κατά της κοινής νοημοσύνης. Ο Βενιζέλος μεγάλωσε την Ελλάδα και μεταρρύθμισε την κοινωνική της ζωή, ο Καραμανλής έστρεψε την χώρα προς την Δύση και ήδη από αυτή την κίνηση είμαστε ασφαλείς και δυνατοί και ο Παπανδρέου ενίσχυσε μοναδικά το κοινωνικό κράτος.
 
Τι σύγκριση να κάνει κανείς με τον Τσίπρα των ψεμάτων, του διχασμού των Ελλήνων, της αδυναμίας να κυβερνά (ούτε το κόμμα του δεν μπορεί να ελέγχει - όλα στον αέρα είναι), του μηδενικού κυβερνητικού έργου, της επικίνδυνης αδράνειας παντού;
 
Μια τίμια ανάλυση θα υποστήριζε ότι ένας πρώην πρωθυπουργός με τις ανεπάρκειες του Τσίπρα δεν θα μπορέσει ποτέ να επιστρέψει στην εξουσία και αυτό πιστεύω ότι είναι η αλήθεια. Ο κ. Μαραντζίδης τι έκανε; Κρύβοντας κάτω από το χαλί την εντελώς αδύναμη περίπτωση του πρώην πρωθυπουργού, (δεν λέει μια λέξη για τα πεπραγμένα του), μνημονεύει Βενιζέλο, Καραμανλή, Παπανδρέου για να τον... επαναφέρει στο μέλλον!  Λυπηρή η προσέγγιση. Και προσβλητική.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΘΡΑ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Spartaland