Κανένα δέντρο δεν μπορεί να κοπεί... νόμιμα

Πέμπτη, 18 Φεβρουάριος 2021 07:23 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Στο Τέξας ο χιονιάς άφησε για πολλές ώρες 3.000.000 ανθρώπους χωρίς ρεύμα. Οι καταστροφές ήταν μεγάλες, ακόμα και σήμερα συνεχίζονται οι προσπάθειες να αντιμετωπιστεί η κατάσταση. Ουδείς διανοήθηκε στις ΗΠΑ να καταγγείλει την κυβέρνηση της Πολιτείας ή της χώρας για την κατάσταση, αλλά οι ΗΠΑ δεν είναι Ελλάδα.

Εδώ, από προχθές η μόνη συζήτηση είναι αν η κυβέρνηση είναι ανίκανη, αν οι Δήμοι τεμπελιάζουν και δεν κόβουν τα δέντρα, αν έπρεπε ή όχι να κλείσει η εθνική οδός. Πρόκειται για μια φαιδρή αντιπαράθεση πολιτικών που διεξάγεται με την αμέριστη συμπαράσταση των τηλεοπτικών κυρίως εκπομπών που τους φιλοξενούν και τους ρωτούν κιόλας, επιβεβαιώνοντας το καφενόβιο στοιχείο τους.

Μπορεί, ωστόσο, να γίνει σοβαρή συζήτηση μόνο για ένα θέμα: Την γραφειοκρατία. Με δεδομένο ότι χιλιάδες πεσμένα δέντρα άφησαν μεγάλες περιοχές χωρίς ρεύμα αλλά και χωρίς δρόμους, αποκαλύφθηκε ότι για να κοπεί ακόμα και επικίνδυνο δέντρο χρειάζεται να το συμφωνήσουν 5-6 διαφορετικές υπηρεσίες, ανταλλάσσοντας επί μήνες έγγραφα, να υπάρξει απόφαση δημοτικού συμβουλίου (αν περάσει) και, τέλος, να μην βρεθούν οικολόγοι μπροστά στο δέντρο για να το σώσουν όταν πάει το συνεργείο.

Με λίγα λόγια, ούτε ένα δέντρο σε αυτή τη δύσμοιρη χώρα δεν μπορεί να κοπεί νόμιμα. Μην έχετε αγωνίες λοιπόν. Κάθε φορά που θα χιονίζει ή θα έχει δυνατούς ανέμους η ίδια η φύση θα διορθώνει ενώ οι άνθρωποι θα υποφέρουν.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΘΡΑ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Spartaland