Η Amazon και το μαγαζί της γειτονιάς

Η Amazon και το μαγαζί  της γειτονιάς

Ο καπιταλισμός έχει ένα ισχυρό χαρακτηριστικό. Είναι σταθερά ανεξέλεγκτος, κανείς δεν τον ελέγχει πραγματικά, διαμορφώνεται με έναν αυτόματο τρόπο ανάλογα με τις επίσης ανεξέλεγκτες ανάγκες της αγοράς.
 Όπως επισημαίνει η αμερικανική εφημερίδα Wall Street Journal, κολοσσοί όπως οι Amazon και McDonald’s έχουν ήδη σπεύσει να αυξήσουν τους μισθούς που προσφέρουν στους υπαλλήλους, καθώς είναι αναγκαία η ενίσχυση του προσωπικού τους προκειμένου να ανταπεξέλθουν στη ζήτηση που βρίσκεται στα ύψη. 

Αυτό έχει επιπτώσεις για τις μικρότερες επιχειρήσεις που υφίστανται μεγάλες πιέσεις γιατί έχουν πολύ λιγότερους υπαλλήλους και για να αντέξουν θα πρέπει να προσλάβουν περισσότερους. Μπορούν; Μια πρώτη σκέψη είναι: όχι αν σκεφτεί κανείς ότι ο Μπάιντεν θα αυξήσει τους μισθούς. 

Φαίνεται δηλαδή να οδηγούμαστε και πάλι σε ισχυρά μονοπώλια που θα ελέγχουν τις τιμές, την διακίνηση των προϊόντων ακόμα και την αγορά εργασίας. Ωστόσο μην ανησυχείτε πάντα θα υπάρχουν στην αγορά και οι μικροί, δεν γίνεται αλλιώς.

Περίπου το 75% των μικρών αμερικανικών επιχειρήσεων εκτιμά πως το επόμενο έτος θα έχει αυξηθεί ο αριθμός των υπαλλήλων τους.
- Όσες απασχολούν κάτω από 20 υπαλλήλους εκτιμούν πως το προσωπικό τους θα αυξηθεί κατά τουλάχιστον 13,5% σε σύγκριση με τα επίπεδα του περασμένου έτους.
- Όσες απασχολούν προσωπικό από 20 έως 49 υπαλλήλους θα έχουν αύξηση του προσωπικού τους κατά 15,9%. Σ
- Στις μεγαλύτερες εταιρείες που απασχολούν προσωπικό άνω των 1.000 υπαλλήλων, θα αυξήσουν το προσωπικό τους κατά 7,3%. 

Δίπλα από την Amazon υπάρχει πάντα το μαγαζί της γειτονιάς μας.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΘΡΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti