3 λόγοι που η επιδερμίδα σου δείχνει θαμπή

Τρίτη, 24 Ιανουάριος 2023 18:59 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
3 λόγοι που η επιδερμίδα σου δείχνει θαμπή

Τους χειμερινούς μήνες, εξαιτίας των χαμηλών επιπέδων υγρασίας, η επιδερμίδα δείχνει συχνά άτονη, θαμπή και κουρασμένη. Ο καιρός αν και μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο, δεν είναι η μοναδική αιτία που συμβαίνει κάτι τέτοιο.
Πριν αναλάβεις δράση βέβαια, είναι σημαντικό να κατανοήσεις τους λόγους για τους οποίους η επιδερμίδα σου φαίνεται να έχει αποκτήσει μία πιο θαμπή όψη. Τι μπορεί να φταίει; Ποια πράγματα πρέπει να αλλάξεις;

Ο χρόνος που περνά
Καθώς μεγαλώνουμε, ο ανομοιόμορφος τόνος του δέρματος, οι λεπτές γραμμές και οι ρυτίδες μπορούν να κάνουν την επιδερμίδα να δείχνει πιο θαμπή. Αυτό σε συνδυασμό με την ικανότητα του δέρματος να αποβάλλει τα νεκρά κύτταρα σε πιο αργούς ρυθμούς όσο περνούν τα χρόνια, κάνουν πιο έντονη τη θαμπή όψη της. Γι’ αυτόν τον λόγο, φρόντισε να ενσωματώσεις στη ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας σου, προϊόντα που στοχεύουν στη μείωση/ πρόληψη των σημαδιών γήρανσης.

Νεκρά κύτταρα
Δεν είναι μόνο το γεγονός πως «υποτιμούμε» τη δύναμη την απολέπιση στην εβδομαδιαία ρουτίνα ομορφιάς μας. Όσο περνούν τα χρόνια, ο ρυθμός ανανέωσης των κυττάρων της επιδερμίδας μας είναι πιο αργός σε σχέση με το παρελθόν με αποτέλεσμα τη συσσώρευση νεκρών κυττάρων στην επιφάνειά του. Η λύση για τη μη συσσώρευση των νεκρών κυττάρων στην επιφάνεια της επιδερμίδας είναι ξεκάθαρα η απολέπιση μερικές φορές την εβδομάδα, που μεταξύ άλλων θα κάνει το δέρμα να δείχνει πιο λαμπερό και λείο.

Δεν κοιμάσαι αρκετά και καλά
Όσο κοιμόμαστε, η επιδερμίδα μας μπαίνει σε mode αποκατάστασης- επανόρθωσης κάθε φθοράς που έχει προκληθεί κατά τη διάρκεια της ημέρας, αλλά και ανανέωσης των κυττάρων. Επομένως, όταν μειώνεται ο χρόνος του ύπνου μας, στην ουσία, περιορίζεται και η δυνατότητα της επιδερμίδας μας να «εκτελεί» τις παραπάνω λειτουργίες, προκαλώντας επιδείνωση των ατελειών, της φλεγμονής και αύξηση της ευαισθησίας.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti