Στην εκπομπή της Ν. Γερμανού μαγειρεύει η Ελ. Τζικάκου

Τηλεοπτικά μαθήματα γαστρονομίας από τη Μανιάτισσα συγγραφέα

Τετάρτη, 30 Σεπτέμβριος 2015 15:56 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Στην εκπομπή της Ν. Γερμανού μαγειρεύει η Ελ. Τζικάκου

Κάθε Τρίτη και Πέμπτη, περίπου  στη 1.30΄, το μεσημέρι, στην εκπομπή «Να ‘μαστε» με τη Ναταλία Γερμανού που προβάλλεται στο τηλεοπτικό σταθμό «Ε» (καθημερινά 1-4 μμ), η Μανιάτισσα -και εκλεκτή συνεργάτιδα των εκδόσεων «Αδούλωτη Μάνη»- Ελένη Τζικάκου «παραδίδει μαθήματα» ελληνικού γαστρονομικού πολιτισμού, παρασκευάζοντας και παρουσιάζοντας εκλεκτές προτάσεις από την ελληνική παραδοσιακή κουζίνα και βέβαια από τη Μάνη και τη Λακωνία.

Η εκπομπή ξεκίνησε στα μέσα του Σεπτέμβρη και η συμμετοχή της Ελ. Τζικάκου δίνει μια ξεχωριστή πινελιά αυθεντικής ελληνικής παράδοσης, αφού η ίδια είναι γνωστή ερευνήτρια λαογραφίας και απαιτητική συγγραφέας.

Η Ελένη Τζικάκου σημειώνει χαρακτηριστικά: «Θα χαρώ πολύ να μοιραστώ μαζί σας τις συνταγές, τις τεχνικές, τα μυστικά και τις συμβουλές που αποκόμισα από την πολυετή έρευνά μου για τη συγγραφή του βιβλίου μου "Η παραδοσιακή διατροφή στη Μάνη" αλλά και των άλλων βιβλίων γαστρονομίας και λαογραφίας που είναι υπό έκδοση. Να επισημάνω ότι όλες οι συνταγές που παρουσιάζουμε είναι παραδοσιακές ή έχουν ως βάση τους παραδοσιακούς τρόπους παρασκευής και ελληνικά υλικά (όσο είναι δυνατόν). Επίσης η μοναδική λιπαρή ουσία που χρησιμοποιούμε στην παρασκευή των πιάτων είναι το ελαιόλαδο, ο υγρός χρυσός της χώρας μας και ο θησαυρός της καλής μας υγείας. Προσεχώς θα μιλήσουμε εκτενέστερα για το ελαιόλαδο και θα παραθέσουμε σημαντικά στοιχεία που προέκυψαν εφέτος μέσα από επιστημονικές έρευνες».

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia