«Ένα Παιδί – Ένα Δώρο – Μια Ευχή»: Συναυλίες του Εθνικού Ωδείου Σπάρτης!

Στις 22 και 23/12

Τετάρτη, 19 Δεκέμβριος 2018 14:30 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
«Ένα Παιδί – Ένα Δώρο – Μια Ευχή»: Συναυλίες του Εθνικού Ωδείου Σπάρτης!

Τις καθιερωμένες Χριστουγεννιάτικες συναυλίες με τίτλο «Ένα Παιδί – Ένα Δώρο – Μια Ευχή» διοργανώνει το παράρτημα Σπάρτης του Εθνικού Ωδείου.

Οι συναυλίες θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 22/12 στο Μουσείο Ελιάς και Λαδιού και την Κυριακή 23/12 στην αίθουσα του Ωδείου στη Σπάρτη.
 


Πρόγραμμα

Σάββατο 22/12
17:30 - αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Μουσείου Ελιάς και Ελληνικού Λαδιού
Η Πρωτοχρονιάτικη νύχτα, με αφήγηση, μουσική, εικόνες, χορευτικά, από τους μικρούς μουσικούς συνηχεί με τα σύνολα από βιολιά, κρουστά, πιάνο και ταξιδεύει με τις ευχές τους και τα δώρα τους, ενώ η παιδική χορωδία τραγουδά τα κάλαντα και καλεί με τον δικό της τρόπο στην χαρούμενη Άγια Νύχτα.

Κυριακή 23/12
16:00 - αίθουσες  συναυλιών του Εθνικού Ωδείου Σπάρτης                             
Τα Βιενέζικα Valses του Strauss θα περάσουν το κοινό από τον γαλάζιο Δούναβη  παθητικά στο Σεληνόφως με Πρελούδια, Φούγκες, Νυχτερινά, Πόλκες, Χορούς, και θα τραγουδήσουν λυρικά το Ave Maria, το Panis Angelicus και αγαπημένες  άριες  από Carmen, La Boheme, Le Nozze di Figaro και Νυχτερίδα. Παράλληλα, τα σύνολα από κιθάρες και η βυζαντινή χορωδία και ορχήστρα οδηγούν το ακροατήριο με κάλαντα ποντιακά, Ηπείρου, μωραΐτικα, βυζαντινά, ψάλλοντας το Άστρον ήδη ανατέταλκεν σ’ εκείνη την ευλογημένη Άγια Νύχτα.

Κάλεσμα για συμμετοχή στις συναυλίες απευθύνουν οι διευθυντές του Εθνικού Ωδείου Σπάρτης, Κυριακή Χελιώτη, Σπύρος Παυλάκης, οι καθηγητές π. Νικόλαος Τσάκος, Μαρία Βελμάχου, Γιώργος Παναγιωτόπουλος, Παναγιώτης Δήμας, Μπάμπης Γούλας, Ματθαίος Δακουτρός, Παναγιώτης Κωνσταντάκης, Σταύρος Βορίσης, Αγγελική Ξεκαλάκη, Γιάννης Ισμυρνιόγλου, Ισμήνη Χαντζή, Κατερίνα Πάτσιου και Αδαμαντία Χελιώτη.

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 20 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΜΟΥΣΙΚΗ
του ΚΥΡ
Το κλίκ της ημέρας
του ΚΥΡ
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα