Οι αμπελώνες της Πελοποννήσου κατέπληξαν το αθηναϊκό κοινό

Τρίτη, 01 Μάρτιος 2022 12:42 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Οι αμπελώνες της Πελοποννήσου κατέπληξαν το αθηναϊκό κοινό

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το «Peloponnese Wine Festival 2022» τη Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου στο ξενοδοχείο «Royal Olympic» στην Αθήνα.

Συνολικά 740 επισκέπτες, στην πλειοψηφία τους επαγγελματίες του κλάδου του οίνου, επισκέφθηκαν την εκδήλωση της Ένωσης Οινοπαραγωγών Αμπελώνα Πελοποννήσου, συναντώντας 43 οινοποιούς. Οι οινοποιοί και το οινόφιλο κοινό είχαν την ευκαιρία να ανταμώσουν ξανά μετά από δύο έτη, γεγονός που βρήκε άπαντες ενθουσιασμένους. Οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τους «θησαυρούς» του πελοποννησιακού αμπελώνα και να συνομιλήσουν με τους αγαπημένους τους παραγωγούς. Η αντιπροσώπευση των ξεχωριστών οινοπεδίων της Πελοποννήσου ήταν καθολική. Στην έκθεση συμμετείχαν 19 παραγωγοί από την Κορινθία και την Αργολίδα, οι περισσότεροι από τους οποίους είχαν ως βάση τους τον εντυπωσιακό αμπελώνα της Νεμέας. Η Αρκαδία συμμετείχε με 5 οινοποιεία με έδρα τους την ιστορική Μαντινεία και η Αχαΐα με τις τέσσερις ονομασίες προέλευσης και τα εντυπωσιακά ορεινά αμπελοτόπια με 11 οινοποιεία. Ηλεία, Λακωνία και Μεσσηνία συμπλήρωσαν με 4, 2 και 2 οινοποιεία, αντίστοιχα, τον πλουραλισμό και το εντυπωσιακό φάσμα terroir (σύνολο υπέργειων και υπόγειων χαρακτηριστικών) και ποικιλιών που διαθέτει ο μεγαλύτερος αμπελώνας της Ελλάδας.

Συνολικά 438 κρασιά από αυτόχθονες και κοσμοπολίτικες ποικιλίες ήταν διαθέσιμα προς δοκιμή από τους επισκέπτες σε έναν οινικό μαραθώνιο γευσιγνωσίας, ανταλλαγής απόψεων και συζήτησης για την επόμενη μέρα. Ένα ακόμα στοιχείο που χαρακτήρισε τη φετινή έκθεση ήταν η έντονη παρουσία της νέας γενιάς καταξιωμένων οινοποιείων της Πελοποννήσου πίσω από τα σταντ, αλλά και η συμμετοχή καινούριων και ποιοτικών οινοποιείων που ανέδειξαν το βάθος και τη συνεχή εξέλιξη του πελοποννησιακού αμπελώνα.

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του «Λακωνικού Τύπου»της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 25 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή
RIGAKOS

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti

Η δική σας είδηση