Ο κήπος του Μουσείου Σπάρτης υποδέχεται το «3ο Sparta Garden Museum Festival»

Στις 19-20 Σεπτεμβρίου

Δευτέρα, 11 Σεπτέμβριος 2023 17:29 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Ο κήπος του Μουσείου Σπάρτης υποδέχεται το «3ο Sparta Garden Museum Festival»

Η αναβληθείσα διοργάνωση του «3ου Sparta Garden Museum Festival» επανέρχεται με νέα ημερομηνία και θα διεξαχθεί την Τρίτη 19 και την Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου στον κήπο του Αρχαιολογικού Μουσείου Σπάρτης.

Στο φετινό δρώμενο που διοργανώνει το Νομικό Πρόσωπο Πολιτισμού & Περιβάλλοντος του Δ. Σπάρτης, η εικαστική έκθεση φέρει τον τίτλο «Πρόσωπα: Η αποτύπωση των συναισθημάτων» και έχει στόχο να εξοικειώσει τον θεατή με τις ψυχικές διαθέσεις και τα ανθρώπινα συναισθήματα μέσω της τέχνης.

Η χαρά, το δάκρυ, ο πόνος, η λύπη, ο ενθουσιασμός και άλλα ανθρώπινα συναισθήματα θα αποτυπωθούν μέσα από τις εκφράσεις των προσώπων στα πορτρέτα και τους πίνακες που θα παρουσιαστούν.

Στην έκθεση συμμετέχουν πάνω από 20 τοπικοί καλλιτέχνες και εικαστικοί, οι οποίοι θα παρουσιάσουν στο κοινό τις δημιουργίες τους, ενώ κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ θα αναπτυχθούν θεατρικά και μουσικά δρώμενα. 

Η έκθεση θα παραμείνει ανοιχτή για το κοινό και τις δύο ημέρες από τις 19:00 έως τις 23:30΄, ενώ η είσοδος είναι ελεύθερη για όλους.

Αναλυτικά το πρόγραμμα του φεστιβάλ:

Τρίτη 19/9
• 19:15΄ | «Συναισθηματικά αποτυπώματα»
Πρόκειται για ένα θεατρικό δρώμενο με πρωταγωνίστρια την Τριαντάφυλλη Μουζάκη. Η ηθοποιός συστήνεται επί σκηνής με το συναίσθημα και καλείται να περισυλλέξει κάθε αποτύπωμα που θα αφήσει πάνω της αυτή η γνωριμία, ώστε να καταλάβει από που πηγάζει. Εμείς δημιουργούμε το συναίσθημα ή αυτό μας πλάθει;

• 20:00 | Εγκαίνια έκθεσης – παρουσίαση καλλιτεχνών

•21:15΄ | Μουσική παράσταση «Τραγούδια επί σκηνής»
Η Μαριάννα Πολυχρονίδη και ο Κωνσταντίνος Φάμης, δυο καλλιτέχνες με σημαντική παρουσία στα θεατρικά αλλά και μουσικά δρώμενα της χώρας, ξανασυναντιούνται στη σκηνή σε μια πολύ ατμοσφαιρική και ιδιαίτερη μουσική παράσταση.
Με τον εξαιρετικό Τάκη Φαραζή στο πιάνο, οι δυο ηθοποιοί ζωντανεύουν τα πιο γνωστά τραγούδια που αγαπήθηκαν και ακούστηκαν πρώτη φορά σε θεατρικές παραστάσεις. Το «Χάρτινο το φεγγαράκι» μπερδεύεται με την «Όμορφη πόλη» και δημιουργεί ένα υπέροχο μουσικό ταξίδι συναισθημάτων.

Τετάρτη 20/9
• 20:30΄ | Βράβευση Πνευματικών Δημιουργών και Ανθρώπων της Λακωνίας
Θα τιμηθούν συμβολικά άνθρωποι που έχουν συμβάλει στην «άνθιση» του πολιτιστικού πλούτου τόσο της περιοχής μας, όσο και ολόκληρης της χώρας. Ανθρώπους που μεταλαμπάδευσαν τις ανησυχίες και τις γνώσεις τους σε όλους εμάς μέσα από τα έργα τους.

• 21:30΄ | Συναυλία με το συγκρότημα «Gadjo Dilo»
Οι «Gadjo Dilo» είναι μια παρέα μουσικών που παντρεύει την gypsy jazz και swing μουσική παράδοση με τους ήχους και τα χρώματα του παλιού καλού ελληνικού τραγουδιού, ενώ πολύ περισσότερο είναι μια ομάδα που αγαπά να αυτοσχεδιάζει, να δημιουργεί και να πειραματίζεται.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ PLUS +
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti