Οι Έλληνες δεν θέλουν πια κομματικό κράτος

Παρασκευή, 29 Νοέμβριος 2019 22:35 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Η ΝΔ απάντησε στα περί κομματικού κράτους σε σχέση με την τοποθέτηση 115 κολλητών στις διοικήσεις Νοσοκομείων, με πάνω τους μισούς να είναι “αποτυχημένοι υποψήφιοι”, όπως είπε ο πάντα έγκυρος στην αναλήθεια Π. Πολάκης.

Τι είπε η ΝΔ; Ότι μόνο ένας είναι πρώην υποψήφιος (στη Σάμο), ότι το 80% έχει πανεπιστημιακούς τίτλους εφάμιλλους του αντικειμένου, ότι αξιοποιήθηκαν σε θέσεις τους και προηγούμενοι διοικητές κ.ο.κ.

Δεν πείθει όμως η ΝΔ. Και δεν πείθει διότι σε αυτή τη μικρή χώρα που λέγεται Ελλάδα όλοι λίγο - πολύ γνωριζόμαστε. Συνεπώς μια απλή καταμέτρηση είναι αρκετή για να διαπιστωθεί αν μιλάμε για κομματικά στελέχη ή για ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ικανά πρόσωπα. Δυστυχώς ισχύει το πρώτο. Μιλάμε για κομματικά στελέχη.

Το πελατειακό κράτος που υπάρχει από ιδρύσεως τς Ελλάδας έφερε την μονιμότητα των δημοσίων υπαλλήλων (γιατί τους απέλυαν όποιοι κέρδιζαν τις εκλογές). Συνεχίστηκε έντονα μετά τον εμφύλιο (μόνο δεξιοί) και μετά το ΠΑΣΟΚ του 1981 (μόνο πασόκοι). Πρόκειται για ένα ΑΙΣΧΟΣ που έχει έρθει η ώρα να αντιμετωπιστεί.

Οι Έλληνες πολίτες δείχνουν έτοιμοι και γι αυτό. Είδατε πως εφαρμόζουν τον αντικαπνιστικό νόμο (πλην ορισμένων αγενών που πάντα υπάρχουν). Σίγουρα θέλουν να σταματήσει και η κομματική ταυτότητα που μονιμοποίησε την ΑΝΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ και είναι η κύρια αιτία που φεύγουν οι νέοι μας στο εξωτερικό (εκεί τους δίνουν εργασία και αποδοχές αντίστοιχη προσόντων, εδώ χωρίς παρακάλια στο κόμμα δεν τους αναζητά κανείς).

Ο κ. Μητσοτάκης μπορεί να το καταργήσει σιγά - σιγά, γιατί πράγματι δεν είναι εύκολο να απωθήσει ο πρωθυπουργός τον κομματικό στρατό του κάθε Γκρούεζα (Παπαγιαννόπουλος σαν κομματάρχης στην ταινία Τζένη - Τζένη), που βρίσκεται απέναντι του.

Στα μεγάλα Νοσοκομεία λοιπόν, θα μπορούσε να τοποθετήσει σπουδαία ανεξάρτητα πρόσωπα και στα μικρά κομματικούς. Μέχρι την επόμενη επιλογή όπου και στα μικρά θα τοποθετούσε... Έλληνες όχι κομματικούς Υπάρχει πάνδημη αξίωση να τολμήσει. Η ευκαιρία είναι τώρα που η κοινωνική συναίνεση είναι μεγάλη.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΘΡΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Σπανός Γεώργιος