Προσφυγικό, Παιδεία, Ασφάλεια οι προκλήσεις

Παρασκευή, 07 Φεβρουάριος 2020 15:34 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Υπερασπίζομαι την άποψη ότι ο κ. Μητσοτάκης ως πρωθυπουργός δίδει μια τιτάνια μάχη κόντρα σε βαλτωμένες παθογένειες της μεταπολίτευσης, Μια κοινωνία εθισμένη στο ρουσφέτι και τον κομματισμό, ένα πολιτικό σύστημα με αδρανή κόμματα που χωρίς σχέδια καθημερινά αλληλοϋπονομεύονται, ένα κράτος που δεν προσφέρει αλλά καταδιώκει.

Ακόμα και το δικό του κόμμα πρέπει να το αλλάξει αφού στη ΝΔ ένα μέρος της είναι πάντοτε παγιδευμένο σε ξεπερασμένες δεξιές αντιλήψεις και στην άλωση του κράτους όταν κυβερνούν.

Οι πολίτες αρχίζουν και αντιλαμβάνονται αυτή την προσωπική μάχη που δίνει ο πρωθυπουργός, γι αυτό και σε όλες τις δημοσκοπήσεις τον υπερψηφίζουν και τον στηρίζουν. Ωστόσο, υπάρχουν τρεις τομείς που θα καθορίσουν την τελική τους γνώμη. Αν ο κ. Μητσοτάκης τα καταφέρει θα κυριαρχήσει με πρωτοφανή τρόπο στα κοινά. Αν όχι κινδυνεύει η χώρα να "γυρίσει πίσω".

Η πρώτη πρόκληση είναι το ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ. Εδώ δεν δοκιμάζονται μόνο οι κοινωνίες των νησιών μας, αλλά οι λειτουργικές δυνατότητες ολόκληρης της χώρας. Η κρατική αδυναμία που διαπιστώνεται και σήμερα (επί ΣΥΡΙΖΑ ήταν αδιανόητη) σπέρνει ανησυχία για το τι μπορεί να μας συμβεί στο άμεσο μέλλον.

Η δεύτερη πρόκληση είναι η ΠΑΙΔΕΙΑ. Έχουμε ένα πανάκριβο εκπαιδευτικό σύστημα που στο τέλος απλώς δίνει στα παιδιά "ένα χαρτί" μπας και διοριστούν στο Δημόσιο. Μόνο που τα μισά από αυτά τα παιδιά, είναι λειτουργικά αναλφάβητα. Δεν μπορούν να κατανοήσουν τα νοήματα ενός απλού κειμένου ή την δυναμική υπέροχων λέξεων.

Η τρίτη πρόκληση είναι η ΑΣΦΑΛΕΙΑ. Εδώ η κυβέρνηση ξεκίνησε καλά, αλλά η ατιμωρησία που προβλέπει ο ποινικός κώδικας και οι φυλακές της προσωρινής ξεκούρασης για τους κακοποιούς (που κάνουν ένα διάλειμμα όσο τις... διοικούν) δεν έχει αποφέρει αποτελέσματα.

Σημειωτέον ότι ο κ. Μητσοτάκης σε δυο περιπτώσεις τα έχει καταφέρει. Είναι η οικονομία στην οποία επιστρέφει η λογική και είναι η εξωτερική πολιτική όπου το σύνολο των στελεχών της κυβέρνησης εργάζεται υπερεντατικά και αντιμετωπίζει την τουρκική πειρατεία. Όμως το ξαναγράφω: Υπάρχουν Προσφυγικό - Παιδεία - Ασφάλεια. Από αυτά θα κριθεί στο τέλος ο πρωθυπουργός.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΘΡΑ
του ΚΥΡ
Το κλίκ της ημέρας
του ΚΥΡ
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Σπανός Γεώργιος